Tárlat

2019. október 8. | Szerző: Sági Ferenc
Témakör: Kultúra | Település: Csepreg
Tárlat

Több évtizedes hagyomány már, hogy a csepregi búcsú előtti héten kiállítás megnyitására kerül sor a Petőfi Sándor Művelődési-Sportház és Könyvtárban. Az utóbbi években általában a helyi Mozaik Képzőművész Kör alkotásaiban gyönyörködhettünk.

Idén a Szigeti család tagjainak munkáival ismerkedhettünk meg. A rendezvényt Gácsi Vivien hangulatos fuvolajátéka vezette be. A házaspárt és az érdeklődőket Ziembicki Erzsébet, az intézmény vezetője köszöntötte. Hetyésy Katalin, a kör művészeti vezetője megnyitó beszédében elmondta, hogy a család „mindhárom tagja különleges képességekkel rendelkezik a művészetek területén, és mindegyikük más-más irányba indult el." Majd egyenként mutatta be az alkotókat: Szigetiné Nikli Gabriella a művelődési intézmény szövő tanfolyamán kötelezte el magát az iparművészet ezen ágának. Azóta készít saját tervezésű terítőket, szőnyegeket, táskákat, újabban pedig kisebb képeket is. „Igényesség, precizitás, kreativitás jellemzi munkáját." Szigeti István budapesti mestereknél ismerte meg a festészet és a grafika alapvető fogásait. Csepregre költözése után 1997-ben alapító tagja lett a képzőművész körnek. Sajnos munkája mellett kevés ideje maradt hobbyjára. Most, nyugdíjba vonulása után várjuk kiteljesedését a művészetben. Szigeti Gergő már alsós kora óta a TRIOLA AMI keretében készült a művészeti pályára. Közben Masszi Ferenc szakkörébe is járt, majd a Szombathelyi Művészeti Gimnáziumban szobrászként végzett. Az érettségi után felvételizett a Képzőművészeti Egyetem szobrász szakára, de nem sikerült bejutnia. „Tehetsége adott, talán a hite hagyott kicsit alább. Nagyon reméljük, hogy nem adja és fel ismét az alkotás útjára lép." Gergő most Székesfehérváron él, s a megnyitóra sem jött haza. Szobrainak fotóit láthatjuk a kiállításon. Összegzésként Hetyésy Katalin így értékelt: „Munkáikból sugárzik a harmónia, a világot egy különleges szűrőn át látják. Alkotásaik nem sablonokra épülnek, nem tucatszám készülnek, hanem érzésből születnek."

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2020. január 27. hétfő • Angelika
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Fölszállott a pávaAz idei Fölszállott a páva gyerekévadában a gyerekek ezúttal is négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek – mérhetik össze a tudásukat.
Irodalom, játék, élménybeszámoló a könyvtárbanNagygeresd Község Önkormányzata évek óta részt vesz a Vas Megyei Könyvtárellátási Rendszer által koordinált programban. Az idei évben is különböző rendezvényeken éltünk a lehetőséggel, így a nyusziváró, a gyereknap és majd a Mikulás-ünnepség műsora is a rendszer támogatásával kerültek, illetve kerül megszervezésre.
 „Vándor Székely” - Néprajzi kiállítás SzakonybanBálinth Zoltán erdélyi néprajzi gyűjteményéből válogatást nyújtó „Vándor Székely” című kiállítás megnyitójára szeptember 8-án került sor.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online