„Roncs és ragyogás”

2019. március 28.
Témakör: Kultúra | Település: Csepreg
„Roncs és ragyogás”

Dr. Reisinger János, irodalomtörténész tartott előadást Csepregen Ady Endre 100. évfordulója alkalmából, 2019. március 11.-én.

A közönség rendkívül sokrétű volt, idősek, fiatalok is nagy érdeklődést mutattak az esemény iránt. A rendezvényen megismertük Ady két arcát, a „roncsot" és a „ragyogó" elméjű költőt egyaránt. Az előadás során elhangoztak Ady legszebb és legsokatmondóbb versei, többek között a Krisztus-Kereszt az erdőn és az Egy kevésnyi jóságért. Az előadás végén Dr. Reisinger János, megajándékozta a közönséget egy gyönyörű Goethe verssel, aminek mondanivalóját mindenki magával vihette. Bár sokan sokféleképpen emlékezünk Ady Endrére és az Ő költészetére, mindenki másképpen tudja értelmezni, megélni verseit és a költő pont ezért emelkedik ki nem csak a magyar, hanem világ szinten a költők sokaságából.

afrid

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. április 18. csütörtök • Andrea, Ilma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Versek...
Túl minden határon - Meg tudod csinálni! Vujity Tvrtko BükönAz előbbi az előadás címe, az utóbbi a fő mondanivalója volt a neves író, újságíró, riporter és kitűnő előadó teltházas büki rendezvényének.
A Magyar Kultúra Napja kisvárosainkbanCsepregen már január 20-án gálaműsorral emlékeztek meg a Himnusz születésnapjáról. A Farkas Sándor Egylet citerásai és énekesei hangulatos népdalcsokra vezette be az eseményt. Majd Sági Ferenc a száz éve elhunyt Ady Endre: A föl-földobott kő című költeményét adta elő.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online