Mese Mátyáskirályról

2018. július 19. | Szerző: Kovács Vivien
Témakör: Kultúra | Település: Sajtoskál
Mese Mátyáskirályról

Berzsenyi Dániel Könyvtárnak köszönhetően Sajtoskálra vándorolt a Tihanyi Vándorszínpad.

Június 10.-én vasárnap délután egy hatalmas élménnyel ajándékozta meg Tihanyi Tóth Csaba mesetársulata Sajtoskál apraja-nagyját. Az öt főből álló csapat ' Mese Mátyás királyról ' című színdarabot adta elő, a község kultúrházában. Az előadás Mátyás király, az ő udvari bolondja, Csicseri, a kegyetlen Gyevi Bíró, Panni a belsőkomorna, Róza a kulcsárasszony, az Udvarmester, valamint a Nagyváradi Basa történetét mesélte el. A színdarab két helyszínen játszódott Buda várában és Gyevi határában. A gyönyörű saját kezűleg készített háttérelemek, kellékek és jelmezek, valamint az előadók gyönyörű hangja, és színvonalas előadásának köszönhetően a jelen lévők igazi színházban érezhették magukat. A műsort mindenki nagyon élvezte. Az összegyűltek nagy tapssal köszönték meg a fellépőknek ezt a mókás, felejthetetlen műsort. Remélhetőleg hamarosan ismét ellátogat községünkbe a társulat.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. február 18. hétfő • Bernadett
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Fontosak az értékeink – Sudár Lászlóné Molnár Zsuzsanna könyvét karolta fel a csepregi önkormányzatSajtónyilvános könyvbemutatót tartottak a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében december 12-én szerda délután. Hosszan tartó kutatómunka eredményét foglalja össze a most megjelent mű.
Dédapáink nagy háborújaA Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg az I. világháború végének 100. évfordulóján a fenti könyv, melyet december elején Bükön mutattak be. A rendezvény a világháborús emlékmű koszorúzásával indult, emlékezve az I.
A december mindig sok programot tartogat a falu lakói számára. Kezdődik december 2-án vasárnap 14 órakor, amikor is adventi ünnepségünk keretében, a kibővített ravatalozó átadására is sor kerül, valamint fellobban a koszorún az első gyertyaláng.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online