Fontosak az értékeink – Sudár Lászlóné Molnár Zsuzsanna könyvét karolta fel a csepregi önkormányzat

2019. február 12. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Kultúra | Település: Csepreg
Fontosak az értékeink – Sudár Lászlóné Molnár Zsuzsanna könyvét karolta fel a csepregi önkormányzat

Sajtónyilvános könyvbemutatót tartottak a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében december 12-én szerda délután. Hosszan tartó kutatómunka eredményét foglalja össze a most megjelent mű.

Csepreg város életműdíjas szerzőjének új könyve, mely a Farkas Csaba vezette Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg „Őrzők, vigyázzatok a strázsán" címmel, Szedenik Jenő Iluska húgához írt levelezését mutatja be az első világháború viszontagságai alatt.
Számtalan érdeklődő részvétele mellett a csepregi Farkas Sándor Egylet előadásával nyitották meg a rendezvényt. A civil közösség tagjai autentikusan első világháborús katonadalokkal fogadták a meghívott vendégeket. Első ízben Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, külön üdvözölve Szedenik Jenő unokáját, Pap Györgyit és férjét, akik elfogadták a szervezők meghívását. A szerző méltatása mellett úgy fogalmazott, nyitottak arra, hogy a jövőben is egy-egy elképzelés mögé álljanak, s azt pénzügyileg is támogassák.
Az 1914-ben kirobbant nagy háború részleteiről dr. Dénes József történész osztott meg információkat, aki a könyv lektorálásával járult hozzá annak kidolgozásához. Sudár Lászlóné megköszönte mindazok támogatását, akik segítségével megjelenhetett a könyv, így a Szedenik család leszármazottjainak, a fordítóknak, a könyvkiadónak és a csepregi önkormányzatnak is, hiszen a városvezetés felkarolásával jöhetett létre egy az első világháborús eseményeket új perspektívából bemutató könyv. A keménytáblás könyv méltóképp őrzi tovább az utókornak Szedenik levelezések gyűjteményét.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.