Barangolás a néprajz hegycsúcsain - Magyar Kultúra Napja Bükön

2017. február 16.
Témakör: Kultúra | Település: Bük
Barangolás a néprajz hegycsúcsain - Magyar Kultúra Napja Bükön

Január 22-én a Magyar Kultúra Napját könyvbemutatóval ünnepelték Bükön. A 2016-ban elindított „Bük 750” könyvsorozat negyedik kiadványaként jelentette meg Bük Város Önkormányzata Szabó József:

: Hiedelmek, hagyományok és népszokások a Répce vidékén c. néprajztörténeti gyűjtését. Dr. Németh Sándor polgármester elsőként szólt arról, hogy milyen helytörténeti munkák megjelenését, milyen megfontolásból támogatta a város az elmúlt időszakban. A bemutatott kötet létrejöttének momentumairól Dr. Gyurácz Ferenc irodalomtörténész, a Magyar Nyugat Könyvkiadó vezetője mesélt. Dr. Horváth Sándor, PhD néprajzos-muzeológus Szabó tanár úr kimagasló értékeket hordozó gyűjtőmunkáját méltatta, miközben az elmúlt korok néphagyományait, szokásait tárta a hallgatóság elé a kötetből idézve. A magyar és a határon túli népzenei kultúra gyöngyszemeinek megszólaltatásával emelte az ünnepi pillanatok hangulatát a Boglya Népzenei Együttes, valamint Pintér Anikó népdalénekes.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. február 19. kedd • Zsuzsanna
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Fontosak az értékeink – Sudár Lászlóné Molnár Zsuzsanna könyvét karolta fel a csepregi önkormányzatSajtónyilvános könyvbemutatót tartottak a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében december 12-én szerda délután. Hosszan tartó kutatómunka eredményét foglalja össze a most megjelent mű.
Dédapáink nagy háborújaA Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg az I. világháború végének 100. évfordulóján a fenti könyv, melyet december elején Bükön mutattak be. A rendezvény a világháborús emlékmű koszorúzásával indult, emlékezve az I.
A december mindig sok programot tartogat a falu lakói számára. Kezdődik december 2-án vasárnap 14 órakor, amikor is adventi ünnepségünk keretében, a kibővített ravatalozó átadására is sor kerül, valamint fellobban a koszorún az első gyertyaláng.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online