40. évfordulót Ünnepeltek

2018. április 9.
Témakör: Kultúra | Település: Sopronhorpács
40. évfordulót Ünnepeltek

A Szentirmay Elemér Vegyeskar fennállásának 40. évfordulója alkalmából kórustalálkozót szervezett Sopronhorpácson, március 3-án.

Talabér Jenő polgármester köszöntötte a jubiláló énekkart és annak karvezetőjét, Horváthné Kemény Tündét. Ezt követően Czipetics Györgyné jegyző a vegyeskar 1978. januári megalakulását idézte fel. Kiemelte az alapító karnagy, Gintli Zoltánné több mint 20 éves munkáját, melynek több ezüst és arany minősítés volt az eredménye. A képviselő-testülettel közösen adták át Erna néninek a „Sopronhorpács községért díjat". A kórus is köszöntötte korábbi karnagyát, valamint azokat az alapító tagokat, akik ma is énekelnek, vagy jelen voltak a koncerten. A Szentirmay Elemér Vegyeskar nyitotta a koncertet Horváthné Kemény Tünde irányításával, utána a Bel Canto Vegyeskar (Nagylózs) énekelt Pirgerné Megyeri Zita vezényletével. Őket a Völcseji Népdalkör követte Tóth Dezsőné vezetésével. A helyi kórus tagja, Nagyné Simon Krisztina szólója után a Fertőszentmiklósi Pedagógus Nőikar lépett színpadra, Egyed Márta vezényelt. A kórustalálkozót az ünneplő énekkar műsora zárta, a tagok mindegyike kapott a jubileumhoz kapcsolódva emléklapot. A kórus nevében Horváth Anita köszönte meg a kórusvezető munkáját, majd a meghívott csoportok is gratuláltak a kerek évfordulóhoz. A színvonalas előadásokat és megható pillanatokat tartalmazó programot közös beszélgetés zárta jó hangulat és terített asztal mellett.

Horváthné Kemény Tünde

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. február 17. vasárnap • Donát
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Fontosak az értékeink – Sudár Lászlóné Molnár Zsuzsanna könyvét karolta fel a csepregi önkormányzatSajtónyilvános könyvbemutatót tartottak a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében december 12-én szerda délután. Hosszan tartó kutatómunka eredményét foglalja össze a most megjelent mű.
Dédapáink nagy háborújaA Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg az I. világháború végének 100. évfordulóján a fenti könyv, melyet december elején Bükön mutattak be. A rendezvény a világháborús emlékmű koszorúzásával indult, emlékezve az I.
A december mindig sok programot tartogat a falu lakói számára. Kezdődik december 2-án vasárnap 14 órakor, amikor is adventi ünnepségünk keretében, a kibővített ravatalozó átadására is sor kerül, valamint fellobban a koszorún az első gyertyaláng.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online