40. évfordulót Ünnepeltek

2018. április 9.
Témakör: Kultúra | Település: Sopronhorpács
40. évfordulót Ünnepeltek

A Szentirmay Elemér Vegyeskar fennállásának 40. évfordulója alkalmából kórustalálkozót szervezett Sopronhorpácson, március 3-án.

Talabér Jenő polgármester köszöntötte a jubiláló énekkart és annak karvezetőjét, Horváthné Kemény Tündét. Ezt követően Czipetics Györgyné jegyző a vegyeskar 1978. januári megalakulását idézte fel. Kiemelte az alapító karnagy, Gintli Zoltánné több mint 20 éves munkáját, melynek több ezüst és arany minősítés volt az eredménye. A képviselő-testülettel közösen adták át Erna néninek a „Sopronhorpács községért díjat". A kórus is köszöntötte korábbi karnagyát, valamint azokat az alapító tagokat, akik ma is énekelnek, vagy jelen voltak a koncerten. A Szentirmay Elemér Vegyeskar nyitotta a koncertet Horváthné Kemény Tünde irányításával, utána a Bel Canto Vegyeskar (Nagylózs) énekelt Pirgerné Megyeri Zita vezényletével. Őket a Völcseji Népdalkör követte Tóth Dezsőné vezetésével. A helyi kórus tagja, Nagyné Simon Krisztina szólója után a Fertőszentmiklósi Pedagógus Nőikar lépett színpadra, Egyed Márta vezényelt. A kórustalálkozót az ünneplő énekkar műsora zárta, a tagok mindegyike kapott a jubileumhoz kapcsolódva emléklapot. A kórus nevében Horváth Anita köszönte meg a kórusvezető munkáját, majd a meghívott csoportok is gratuláltak a kerek évfordulóhoz. A színvonalas előadásokat és megható pillanatokat tartalmazó programot közös beszélgetés zárta jó hangulat és terített asztal mellett.

Horváthné Kemény Tünde

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. október 17. szerda • Hedvig
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Königswinter: Magyarországról nem csak a Balaton, hanem a fúvószene is eszünkbe juthat. Erről győződhetett meg a Niederdollendorfi Fúvósbarátok és Csepreg Város Fúvószenekarának közös próbájának közönsége a CJD aulájában.
Mese Mátyáskirályról Berzsenyi Dániel Könyvtárnak köszönhetően Sajtoskálra vándorolt a Tihanyi Vándorszínpad.
TündérmeseNagy örömmel vettem, hogy megjelent egy tündérekről, virágokról, zenéről szóló mesekönyvem június elején.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online