Gazda állás

Zöld erdőben jártam… Nyuszi váró délután Nagygeresden.

2018. május 24. | Szerző: Németh Lajosné
Témakör: Közélet | Település: Nagygeresd
Zöld erdőben jártam… Nyuszi váró délután Nagygeresden.

A Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer már évek óta lehetőséget biztosít az önkormányzatnak és a helyi könyvtárnak, különféle programok igénylésére.

Az idei évben először a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó rendezvényen éltünk a lehetőséggel. Mesekosár címmel, Fülöp Katalin könyvtáros-pedagógus vezetésével játékos, interaktív foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők. Egymás után érkeztek szüleikkel a gyerekek, pici karkosarakkal a kezükben, hiszen tojáskeresés is szerepelt a programban.
Először megismerkedhettek az ünnep valódi jelentésével, és egy meséből megtudhatták, hogy miért a nyuszi hozza a piros tojást. Ujjbábok segítségével, a húsvéti jelképek felsorolása sem okozott gondot a kicsiknek.
Kató nénitől locsolóverset tanultak, majd a lányok és fiúk különválva, kérdezős-felelgetős játékot játszottak. A hangulat egyre fokozódott, és a gyerekek már izgatottan várták, hogy végre megérkezzen a nyuszi.
Az önkormányzat jóvoltából, a faluház udvarán elrejtett csomagokat pillanatok alatt birtokba vették az apróságok. Boldogan mutatták szüleiknek a meglelt ajándékokat.
A délután hátralévő részében, a gyerkőcök és kísérőik, kreativitásukat is próbára tehették. A barkaágakon lógó díszes papírtojások, mintául szolgáltak az ügyeskedőknek. Lehetett rajzolni, színezni, ragasztani, majd a remekműveket természetesen haza lehetett vinni. Munkaközben előkerült Kató néni saját készítésű, ínycsiklandozó pogácsája, amely igen csak elnyerte mindenki tetszését. Búcsúzóul még megmutatta, hogyan kell szalvétából kosárkát hajtogatni. Köszönjük Katalin szíves közreműködését, amely lehetővé tette, hogy egy kellemes délutánnal alapozzuk meg a nyuszi várást.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. június 24. vasárnap • Iván
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Újra kirándultak a TömördiekBaden bei Wien ahol a Kurparkot néztük meg, bár rövid időt töltöttünk itt, a látvány páratlanul szép volt.
Pünkösdi bortúra a csepregi szőlőhegyen  Minden évben Pünkösd szombatján, ebben az évben 2018. május 19-én a csepregi”Nyitott pincés” gazdák ismét tágra nyitották a pincék ajtaját és várták a vendégeket. Összesen 14 pince volt nyitva a hegyen, várták a vendégeket finom csepregi borokkal, borkorcsolyákkal több helyen zenével.
Biztonságban a strandokon isImmár második alkalommal a nyár veszélyeire figyelmeztet a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság: a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban hívták fel a figyelmet az egyenruhások arra, hogy a strandszezonban sem árt az óvatosság.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online