Vízkereszti bormustra Csepregen

2019. január 14.
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Vízkereszti bormustra Csepregen

A szőlőtőkék csendesen pihennek a hó alatt, ilyenkor a gazdának nincs több dolga a hegyen annál több a borospincében. Most van az iskolázó pince műveletek ideje.

Évek óta Vízkereszt táján összejönnek a gazdák egy szakmai borkóstolóra Szövényi Áron borász vezetésével. Az idei bormustra 2019. január 4-én volt, a helyi Petőfi Sándor Művelődési- Sportház és Könyvtárban.
Egyre nagyobb az érdeklődés a szakmai borkóstoló iránt.
Idén a csepregi gazdák mellett elhozták boraikat a bozsoki, cáki, kőszegi ,lukácsházi gazdák is.
A 40-nél több bor végig kóstolása, korrekt minősítése komoly kihívás.
A gazdák tanácsot kértek a borásztól és figyelmesen jegyzetelték az egyes tételeknél.

Úgy tűnik a 2018-as év a vörösboroknak kedvezett jobban.
Azurák Mihály borirodalmár szép gondolataival kívánok Boldog új évet.
„A bor a természet gyöngyékes balzsampecsétje. Szakrális ital, amely hordozza az átváltozás, megtisztulás és az újjászületés üzenetét. A bor évezredek óta összeköti a földet és az eget. Minden korty az égiekkel való szövetségkötés pecsétje. Követei az illatos hordókban laknak. Ők gondoskodnak arról, hogy a milliónyi apró cseppben a reménynek, a jókedvnek, a gyönyörűségnek varázslatos arányú keveréke lakozzék. Mértékletességgel kell segíteni a bort, az égiek szabta küldetése teljesítésében. Hadd legyen melengető gyámolítója a léleknek, adjon erőt, bátorságot, bizakodást! Mindez az ember és a bor áldásos viszonyának évezredeket áthidaló bölcsessége."

Horváth József

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. április 18. csütörtök • Andrea, Ilma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ez történt TompaládonybanA tavalyi évhez hasonlóan a márciusi hosszú hétvégén került megrendezésre a várva-várt tavaszköszöntő rendezvény, ahol egyben megemlékeztünk az 1948-as forradalomról, nemzetünk újkori virágzásának legszebb időszakáról is.
Mécsesek a csepregi temetőben, ott is megemlékeztek az iskola névadójárólCsepregen a 2007-ben megnyílt új iskolát a helység jeles szülöttéről, dr. Csepregi Horváth Jánosról (1853–1945) nevezték el, akinek jelentős szerepe volt 1900 körül a hazai kisiparosok fogyasztási és értékesítési szövetkezetekbe tömörítésében; munkásságáért nemességet is nyert.
Farsang TömördönAz elmúlt évektől egy kicsit eltérő volt az idei farsang időszaka községünkben. Mindenki számára ismerős, hogy január 6-án kezdődik a mulatozás időszaka, nálunk a buszmegálló „álarcai” már jelezték, hogy idén hosszú lesz ez a vidámsággal bővelkedő idő.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online