Újra kirándultak a Tömördiek

2018. június 21.
Témakör: Közélet | Település: Tömörd
Újra kirándultak a Tömördiek

Baden bei Wien ahol a Kurparkot néztük meg, bár rövid időt töltöttünk itt, a látvány páratlanul szép volt.

Bécsben egy időutazáson vettünk részt, egy-két megálló hátborzongató volt, de ennek ellenére élveztük. A végén lovas hintóval Bécs felett repültünk, még egy kis hó is esett. Megnéztük a Szent István Székesegyházat, itt a nagyon sportosak felmentek a déli toronyba, 343 lépcsőn fel és vissza. Igazán remek kis csapat. Majd a rózsakertbe sétáltunk át, ugyan a több száz rózsa még nem borult virágba, de így is nagyon szép volt. Busszal átmentünk a Motorikparkba, felnőtt, gyerek kipróbálta az akadályokat. Hazafelé Sopronban megálltunk egy szelet sütire és fagyira. Sötétben fáradtan és szerencsére mindannyian épségben (kisebb horzsolást leszámítva) hazaértünk. Bécs gyönyörű város, sok látnivalóval, másodszor jártunk itt, de még bőven lenne mit megnézni. Tudjuk, hogy a mi kis hazánkban sok látnivaló akad, sajnos a távolság gátat szab, mivel egy napos kirándulásokat szervezünk, ezért a több órás utazás sok időt elvenne. Talán majd egyszer sikerül két napos utat is tervezni. Azt hiszem magam és a többi résztvevő nevében is mondhatom, hogy igazán jól éreztük magunkat.

Puskerné Bea

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. április 18. csütörtök • Andrea, Ilma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ez történt TompaládonybanA tavalyi évhez hasonlóan a márciusi hosszú hétvégén került megrendezésre a várva-várt tavaszköszöntő rendezvény, ahol egyben megemlékeztünk az 1948-as forradalomról, nemzetünk újkori virágzásának legszebb időszakáról is.
Mécsesek a csepregi temetőben, ott is megemlékeztek az iskola névadójárólCsepregen a 2007-ben megnyílt új iskolát a helység jeles szülöttéről, dr. Csepregi Horváth Jánosról (1853–1945) nevezték el, akinek jelentős szerepe volt 1900 körül a hazai kisiparosok fogyasztási és értékesítési szövetkezetekbe tömörítésében; munkásságáért nemességet is nyert.
Farsang TömördönAz elmúlt évektől egy kicsit eltérő volt az idei farsang időszaka községünkben. Mindenki számára ismerős, hogy január 6-án kezdődik a mulatozás időszaka, nálunk a buszmegálló „álarcai” már jelezték, hogy idén hosszú lesz ez a vidámsággal bővelkedő idő.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online