Új gasztronómiai fesztivál született

2017. augusztus 8.
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Új gasztronómiai fesztivál született

Volt hagyományos: túrós, lekváros, kakaós, de különleges is: zserbós, almás, meggyes-gesztenyés, padlizsán krémes, kapros-túrós, cukkinis, májas, de még rántott húsos is – július 15-én Csepregen, hiszen ekkor a városban minden palacsintáról szólt. Persze a Sushis és a Shrek elnevezésű különlegességeket is megkóstolhatták a vendégek.

Csepreg Város Önkormányzata és a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület szervezésében rendezték meg idén eső alkalommal a Csepregi Palacsinta Fesztivált.
Vlasich Krisztián polgármester köszönetet mondott a résztvevő települések vezetőinek, hogy a kezdeményezés mellé álltak, s elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal indították útjára a fesztivált, mely ezt követően minden évben megrendeznek majd.
Bük, Csepreg, Kőszeg, Söpte és Vép települések csapatai mellett, civilekből, baráti társaságból álló csapatok különleges palacsintákkal megrakott standokkal várták a vendégeket. A gyermekek is örültek, hiszen a SZIA Kuckó tagjai különböző foglalkozással várták őket.
Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy Csepreg egyedi ötlettel ált elő a fesztiválok sorát gyarapítva a palacsintával. Sok sikert kívánt, s reményét fejezte ki, hogy nagy megyei fesztivállá fejlődik majd a rendezvény, ezzel is gyarapítva Vas Megye amúgy is színes kulturális életét.
A megnyitó követően Nagy Jonathan bűvész „varázsolta" el a közönségét. Őt követték Csepreg Város Mazsorett csoportjai, akik igazán kietettek magukért.
Különleges csemegében részesülhettünk a Farkas Sándor Egylet tagjainak Palacsintás király című előadása során, mely fergeteges sikert aratott a közönség soraiban.
Az elkészített édességeket, Lőke István a Vasi Vendéglősök Klub mesterszakácsa és a szakmai és társadalmi zsűri értékelte.
A legvidámabb csapat a Vépi csintalanok lettek, akiket a háziasszonyok képviseletében Tóth Anna díjazott. A legjobb vendéglátásért járó különdíjat Völler László a Vasi Vendéglősök Klub elnöke adta át a George Sorel Alapítványnak.
Dupla díjjal térhettek haza a Söptei palacsintaforgatók, hiszen a legjobb formájú és a legválasztékosabb töltelékek felhasználásával készült palacsintákért járó különdíjat Bencsics Barbarától vehették át.
A legkreatívabb csapat a Büki lett a „Má megint leragadt" nevű csapatával, díjukat a Nestlé gyár képviseletében, Enzsöl Gergely nyújtotta át a csapat képviselőinek.
Boros László, Attila a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója a 3. helyezett Csepreg Shrek csapatát díjazta.

2. előkelő helyet a Vépi csintalanok gyűjtötték be, de igazán nagyon a Kőszegi Csintalan Borvirágok csapata örülhetett, hiszen a közgyűlés elnökének különdíja mellé a fesztivál első helyezését is hazavihették, melyet Ágh Péter országgyűlési képviselő adott át a fesztivál vándorserlege mellett a csapattagoknak.
A Tiszta udvar rendes ház verseny győzteseit is a rendezvény keretein belül díjazták. Különdíjat Pócza Günter vehetett át, 3. helyen Réczeg Zoltánné, 2. helyen Kun Ferenc, 1. helyen Horváth József végzett. Utóbbi két díjazott nyereményét felajánlotta az alsóvárosi park fásítására, így nyereményük a felújításig egy elkülönített számlára került.
A díjeső után, fél nyolctól a 2011-es Csillag születik győztese, László Attila énekelt, aki valódi könnyeket csalt hallgatósága szemébe, majd 21 órától élő nagykoncertet adott a KFT együttes, aki egy igazi afrikai utazásra invitálta közönségét.
Az első Csepregi Palacsinta Fesztivál egy hatalmas bulival, palacsinta bállal ér véget, melyben az Unikum buli zenekar hajnalig húzta a talpalávalót a közönség nagy örömére.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában