TOMPALÁDONY tavasz

2018. május 28.
Témakör: Közélet | Település: Tompaládony
TOMPALÁDONY tavasz

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került nyusziváró rendezvényünk. Húsvéti kézműveskedés, lakást díszítő dekorációk készítése, tojásfestés, színezés várta a faluházba látogató gyerekeket és szülőket. Miután elkészültek a szebbnél szebb otthonunkat hangulatossá varázsoló díszek, egy bábelőadást is megtekinthettünk.

Pető Ferenc bábművész nevezetesen Fredy bácsi szórakoztatott minket „Az ördög kenyere" című interaktív bábszínházi előadásával. A történet a kenyérsütésről, a vakmerőségről, a gonoszságról, s a figyelmesség fontosságáról szólt. A bábozás egy összetett ügyességi és színészi forma, amit leginkább a gyerekek tudnak értékelni, hisz ők azonnal képesek belehelyezkedni a bábok által kínált valóságba. Először félénken, majd egyre növekvő lelkesedéssel és bátorsággal kapcsolódtak be a mi apróságaink is a tréfás mesébe. A tanulságos bábjáték a maga egyszerűségével, a különleges figuráival vidámságot, mosolyt varázsolt a gyermekek és a felnőttek arcára egyaránt.
A műsort követően már alig vártuk, hogy kimehessünk a szabadba csokitojást és cukorkát keresni, bár az esős, szeles, zord időjárás minket sem kímélt. Minden gyermek személyre szóló édességcsomagot kapott a nyuszitól, amelyet örömmel keresgéltek az udvar rejtett zugaiban.
Húsvéthétfőn a helyi fiúk gondoskodtak a tompaládonyi lányokról is, ugyanis meglocsolták őket, hogy a csajok egész éven át frissek, üdék és egészségek maradjanak.
„Eljöttem hozzátok ifjú létemre,
Hogy harmatot öntsek a tű szívetekre,
Mert ha meg nem öntlek ezen esztendőbe.
Szépet nem virágzik nékünk jövendőbe."
H. H. R.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. október 18. csütörtök • Lukács
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A Dunakanyar nevezetességihez kirándultakSzeptember 22-én, szombaton hagyományos buszos kirándulásra invitálták a csepregi polgárokat, Vlasich Krisztián polgármester kezdeményezésére, Visegrádra és Esztergomba látogattak el.
Kétszáz éve születtek a csepregi „alsó kastély” hajdani uraiA csepregi Alsóvárosban még áll a több építészettörténeti elemet ötvöző, eklektikus stílusú Markovich/Markovics-, később Rottermann-kastély néven ismert épület. Noha elhagyottan, elhanyagoltan.
Vigyázz, kész, KABARÉ! különleges kabaré (fotógaléria)
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online