Tök Jó Napunk volt

2019. november 14. | Szerző: Zsoldosné H. Kati
Témakör: Közélet | Település: Zsira
Tök Jó Napunk volt

Ha Tök Jó Nap, akkor már szinte biztos, hogy esik az eső is, és ez most sem volt másképp. De a versenyző csapatok kedvét ez cseppet sem szegte. Gyorsan sátrakat állítottak, nagy ernyőket tettek e kondérok fölé, és kezdődhetett is a jó hangulatú főzőverseny.

Összesen 13 csapat vett részt a megmérettetésben. Főtt a kondérokban: marha, csirke, nyúl, disznó... s közben hangos nótaszó töltötte be a teret. Valószínűleg a jó hangulathoz a finom italok is hozzájárultak - s persze „Margit bácsi", aki a csepregi röpisek csapatával érkezett és fantasztikusan adta elő magát.
Csapatok érkeztek Mosonmagyaróvárról, Révfülöpről, Sopronból, Csepregről és természetesen Zsiráról.
A főzés 9 órakor kezdődött és 13 óráig tartott, s aztán munkához látott a háromtagú zsűri. Ők a verseny ideje alatt is figyelemmel kísérték a csapatok munkáját.
A zsűri tagjai Keszei Andrea, a Napvirág Ház tulajdonosa, Turcsányi Tamás, a Piros Ház séfje, valamint Fábián György, a Patent Kft. vezetője voltak.
Nem volt egyszerű a feladatuk - elmondásuk szerint -, mert nagyon finom ételek kerültek a zsűri asztalára, nehéz volt a döntés.
Végül a következő eredmények születtek:
1. Tökös röpisek csapata (Csepreg)
2. Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Zsira)
3. Volán és társai (Zsira)

A zsűri három különdíjat is kiosztott a Csak csajok csapatának, Irénke és lányai csapatának és a SzeszFakt mosonmagyaróvári különítményének. Horváth Péter fafaragó szintén különdíjat ajánlott fel munkáiból.
Az eredményhirdetés után az elkészült ételeket meg lehetett kóstolni, és mondhatjuk, hamar kiürültek a kondérok.
A süteményeket is versenyeztettük, döntés a közönség véleménye alapján született. E szerint:
1. Éberhardtné Oláh Anikó
2. Mészáros Györgyné

A délután további részében a tervezett programok egy részét tudtuk csak megtartani a záporok miatt.
De így is sor került a baseballmeccsre, a country táncra, kisorsoltuk a kamratombolára felajánlott ajándékokat, és aki még bírta, az táncolhatott is.
S végül szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, akik felajánlásaikkal segítették a rendezvény megszervezését, díjazását:
A Patent Kft-nek, a Vinora Pincészetnek Csepregből, a kópházi Pairits Pincészetnek, a Pellet-Brikett Bioenergetikai Kft-nek, Horváth Péter népi iparművésznek és Zsira Község Önkormányzatának.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.