Gazda állás

Szemétszedés Tömördön

2018. május 23.
Témakör: Közélet | Település: Tömörd
Szemétszedés Tömördön

Április 14-én (szombaton) 10 órára hirdettük a szemétszedést Tömördön. Sajnos kevesen jöttünk össze, bár így is megtisztítottunk egy nagyobb útszakaszt.

Tömörd táblák között mindkét árokpart tele volt szeméttel. Van olyan terület, melyről úgy gondolják, hogy szemétlerakó hely, pedig nem. Szemeteszsákban gipszkarton maradék, lebomló hulladék. Rengeteg sörös doboz, üveg, energiaitalos doboz. Egy területet sikerült megtisztítani, de vajon meddig? Nagyon szép, ha valakinek az otthona rendben van, de a közterületek, utcák, terek, erdők tisztasága legalább annyira fontos, mint a közvetlen környezetünk, melyet óvni és védeni kellene. Valóban akkora fáradság, hogy a szemetet a rendeltetésszerű helyére vigyük? Nem mondhatnám, hogy sikeres volt a szemétszedés, ugyan összegyűjtöttünk sok szemetet, de mi belülről keserűek lettünk. Valóban ennyi embernek nem számít semmit egy rét, erdő, bokor, melyet arra használ fel, hogy eldobott szemetét betakarja? Köszönet a Résztvevőknek!


Puskerné Bea

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. június 24. vasárnap • Iván
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Újra kirándultak a TömördiekBaden bei Wien ahol a Kurparkot néztük meg, bár rövid időt töltöttünk itt, a látvány páratlanul szép volt.
Pünkösdi bortúra a csepregi szőlőhegyen  Minden évben Pünkösd szombatján, ebben az évben 2018. május 19-én a csepregi”Nyitott pincés” gazdák ismét tágra nyitották a pincék ajtaját és várták a vendégeket. Összesen 14 pince volt nyitva a hegyen, várták a vendégeket finom csepregi borokkal, borkorcsolyákkal több helyen zenével.
Biztonságban a strandokon isImmár második alkalommal a nyár veszélyeire figyelmeztet a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság: a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban hívták fel a figyelmet az egyenruhások arra, hogy a strandszezonban sem árt az óvatosság.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online