Szélesre nyitották a gazdák a pincék ajtaját, úgy várták a vendégeket – avagy Pünkösdi bortúra 2019.

2019. július 25. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Szélesre nyitották a gazdák a pincék ajtaját, úgy várták a vendégeket – avagy Pünkösdi bortúra 2019.

A Csepregi Hegyközség „nyitott pincés” boros gazdái és a Csepregi Borbarát Hölgyek Pünkösd szombatján, 2019. június 8-án várták a visszatérő és az új vendégeket a csepregi „hegybe”.

Nemcsak a túrázók, borkedvelők hanem a természet szerelmesei is egyaránt részt vettek az eseményen, hiszen a hegy most a nyári arcát mutatta. Üde zöld színben pompáztak a fák, a bokrok, s nyíltak a mezei virágok a szőlő pedig már kilevelesedett. A csepregi szőlő közepében megérett a ropogós cseresznye, tehát aki akarta meg is kóstolhatta ezt az ízletes gyümölcsöt. Az idő is kedvezett a túrázóknak ugyanis hétágra sütött a nap. Minden adva volt, hogy jól érezzék magukat a vendégek. Összesen 13 pince nyitott ki, ahol a gazdák finom borokkal, ízletes borkorcsolyákkal várták a vendégeket. Szép számmal érkeztek a környező településekről, de az évek során a helyiek körében is egyre népszerűbbé vált a rendezvény. Térkép is segítette a tájékozódást a hegyhátak között azoknak, akik most voltak először, de sokan már rutinosan eligazodtak. Családok, baráti társaságok verődtek össze és vágtak neki borútnak. A kiskunmajsaiak most is itt voltak, már több éve jönnek, ők is visszatérők. Azt mondják, hogy Csepregre „haza jönnek" szeretnek itt lenni, mert barátságosak az emberek és tetszik nekik a szép környezet is. Az „újperinti fiúk„ csapata visszatérőnek számított, hozták magukkal a jó hangulatot, no meg a tangóharmonikát. A Piros Pünkösd napján című nóta most sem maradhatott ki, amit közösen énekeltek el a pincéknél. A nap végén pedig Szabó László zártkertjében jó zenére szórakozhatott tovább, akiben még maradt energia. Reméljük, hogy jövőre is találkozunk!
„A bor ősi, mint az emberiség bölcsessége."

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. november 18. hétfő • Jenő
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Tök Jó Napunk voltHa Tök Jó Nap, akkor már szinte biztos, hogy esik az eső is, és ez most sem volt másképp. De a versenyző csapatok kedvét ez cseppet sem szegte. Gyorsan sátrakat állítottak, nagy ernyőket tettek e kondérok fölé, és kezdődhetett is a jó hangulatú főzőverseny.
Mobilitási nap NemesládonybanA tavalyihoz hasonlóan idén is részt vett Nemesládony a mobilitási pályázaton, melyen ötszázezer forintot nyert. Az összeget sportszerek vásárlására fordították. További kerékpárokkal, trambulinnal, labdákkal, fittball-labdákkal, súlyzókkal, rollerekkel, dartssal, röplabda hálóval és még nagyon sok hasznos eszközzel gazdagodott az Önkormányzat, és ezáltal a falu lakói.
Köszönet
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online