Pünkösdi bortúra a csepregi szőlőhegyen

2018. június 21. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Pünkösdi bortúra a csepregi szőlőhegyen

Minden évben Pünkösd szombatján, ebben az évben 2018. május 19-én a csepregi”Nyitott pincés” gazdák ismét tágra nyitották a pincék ajtaját és várták a vendégeket. Összesen 14 pince volt nyitva a hegyen, várták a vendégeket finom csepregi borokkal, borkorcsolyákkal több helyen zenével. A regisztrációnál a Csepregi Borhölgyek segédkeztek.

Az idő is kedvezett, hiszen igazán túrázó idő volt.
Az ország sok településéről érkeztek. Sokan jöttek át Bükfürdőről is, akik éppen itt töltötték a pünkösdi „hosszú hétvégét"és úgy gondolták, hogy ezt a délutánt szabadban, mozgással töltik.
Csak néhány települést szeretnék megemlíteni, ahonnét a vendégek jöttek pl. Galgahévíz, Budapest, Zsámbék, Szombathely, Sárvár, Bük, Csepreg, Kőszeg stb.
Külön örülünk, hogy a csepregiek is egyre többen jönnek ki erre a programra.
Baráti társaságok verődtek össze és járták a hegyet keresztül-kasul talpas pohárral és térképpel a kezükben. Volt, aki a lovas hintóra is felmerészkedett. Örültünk az ismerős arcoknak, akik minden évben eljönnek erre a programra.
Ilyen a kiskunmajsai baráti társaság is, akik minden évben részt vesznek ezen a bortúrán, tetszik nekik ez a „feeling" modern szóval élve. Azt mondják, hogy itt barátságosak az emberek.
A csepregi hegy a színes arcát mutatta, a fű zöldellt, nyíltak a mezei virágok és "a csepregi szőlő közepébe megérett a ropogós cseresznye" lehetett kóstolgatni a zamatos gyümölcsből.
Sikeresen zárult a program, hiszen sok érdeklődő volt.
Pincezáráskor Szabó László zártkertjében a hangulatot fokozta csak, hogy jó zenére táncolni is lehetett.
Minden kedves vendégnek szép emlékeket kívánnak a gazdák.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. április 18. csütörtök • Andrea, Ilma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ez történt TompaládonybanA tavalyi évhez hasonlóan a márciusi hosszú hétvégén került megrendezésre a várva-várt tavaszköszöntő rendezvény, ahol egyben megemlékeztünk az 1948-as forradalomról, nemzetünk újkori virágzásának legszebb időszakáról is.
Mécsesek a csepregi temetőben, ott is megemlékeztek az iskola névadójárólCsepregen a 2007-ben megnyílt új iskolát a helység jeles szülöttéről, dr. Csepregi Horváth Jánosról (1853–1945) nevezték el, akinek jelentős szerepe volt 1900 körül a hazai kisiparosok fogyasztási és értékesítési szövetkezetekbe tömörítésében; munkásságáért nemességet is nyert.
Farsang TömördönAz elmúlt évektől egy kicsit eltérő volt az idei farsang időszaka községünkben. Mindenki számára ismerős, hogy január 6-án kezdődik a mulatozás időszaka, nálunk a buszmegálló „álarcai” már jelezték, hogy idén hosszú lesz ez a vidámsággal bővelkedő idő.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online