Pozsonyban jártak a tömördiek

2017. november 20.
Témakör: Közélet | Település: Tömörd
Pozsonyban jártak a tömördiek

Október 21-én szombaton indultunk útnak Tömördről. Az idő nem volt kegyes hozzánk, köd borította a tájat.

Először Ausztriába, a Schlosshof kastélyfaluba mentünk. Végigjártuk a kastélyt, majd a kertet, amely csodálatos virágágyásokkal gyönyörködtet. A szitáló eső sem vette kedvünket. Kipróbálhattuk a gyerekekkel együtt a fa biciklit, akadályokon keresztül - jó volt újra gyereknek lenni. Innen Pozsonyba a várhoz mentünk. Sajnos a köd miatt a várost nem igazán láttuk. Mire innen lesétáltunk a Szent Márton-dómhoz, addigra kisütött a Nap. Éppen násznép gyülekezett esküvőre, de ezért beosontunk megnézni, hogy hol koronáztak meg annyi királyunkat és királynőnket. Útba ejtettük Cumbilt, a csatornafedélből kukucskáló ember és Schöne Náci szobrokat. Megnéztük a Prímás Palotát és a Kék Templomot, ahova bemenni nem tudtunk, de így is láttuk, hogy az oltár mögötti kép szinte ugyanolyan, mint a tömördi templom oltárja mögötti. Végül beültünk egy kávézóba. Pozsonyban részesei voltunk egy kicsit a magyar történelemnek. Élményekkel gazdagodtunk, az pedig, hogy itt a magyar embert nem sokan kedvelik, hamar elfelejtjük. A buszon a jó kedvről polgármesterünk gondoskodott!

Puskerné Bea

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. május 28. hétfő • Emil, Csanád
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Mindhalálig mazsorettA csepregi mazsorettek történetében másodszor nyílt lehetőség arra, hogy a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetséggel közösen egy Országos fesztivál vegye kezdetét április 7-én a Büki Sportcsarnokban.
TOMPALÁDONY tavaszA hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került nyusziváró rendezvényünk. Húsvéti kézműveskedés, lakást díszítő dekorációk készítése, tojásfestés, színezés várta a faluházba látogató gyerekeket és szülőket.
Zöld erdőben jártam… Nyuszi váró délután Nagygeresden.A Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer már évek óta lehetőséget biztosít az önkormányzatnak és a helyi könyvtárnak, különféle programok igénylésére.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online