Pihenőhellyel emlékeznek az egykori polgármester előtt

2018. június 13. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Pihenőhellyel emlékeznek az egykori polgármester előtt

Május 26-án ünnepélyes keretek közt avatták fel a Bene-kúti forrásnál kialakított Molnár Sándor volt városvezetőről elnevezett emlékhelyet.

Elsőként Ifj. Molnár Sándor mondott köszönetet, majd Horváth Edina és Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere mondott emlékező gondolatokat, végül Finta József plébános felszentelte a pihenőhelyet.
Molnár Sándor 1977-től tanácselnök, majd polgármesterként négy cikluson át képviselte a település és az itt élők érdekeit, irányítása alatt egészült ki a település infrastruktúrája, bentlakásossá vált az idősek otthona, új híd épült a Répcén és elkészült a szennyvíztisztító telep is. Munkájának legnagyobb eredménye, hogy 1995-ben Csepreg visszakapta városi rangját. Borosgazdaként is sokat tett a több évszázados múltra tekintő csepregi szőlőtermesztés és borkészítés minőségi fejlesztéséért.
A csepregi önkormányzat saját halottjának tekintette, ám a család kérésére a temetésre szánt összeget egy külön számlára helyezte, mely kiegészült a városban lakók által felajánlott összeggel. Mint akkoriban már megfogalmazódott, egy emlékhelyet szerettek volna kialakítani elhunyt városvezetőjük számára így nem is volt kérdés, hogy mire fordítódjon az összeg.
Az Alpannonia-túraútvonal egyik megálló helyéül szolgáló pihenőhely teljes felújításon esett át, új eszközöket elhelyeztek el a Bene-kútnál. Új védőház létesült, kicserélték a padokat, asztalokat és a libikókát, melyen a gyerekek kedvükre játszhatnak.
Tereprendezésre is sor került, és hamarosan kikerül az Alpannonia túraútvonal információs táblája is, mely hasznos információkat nyújt a bakancsos kirándulóknak. Elmondható tehát, hogy mind látványban, mind kivitelezésben egy komplex pihenőhely tárul elénk ezzel szépítve és színesítve Csepreg egyik gyöngyszemét, a Bene-hegyet.
A pihenőhely Horváth György és Horváth József asztalosmunkáját dicséri, de sokan, sokat tettek hozzá az emlékhely kialakításához.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. június 18. kedd • Levente
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Höveji csipke ZsirárólA Kőrösi családban a hímzés szeretete anyáról lányára szállt. Így van ezzel dr. Tóthné Kőrösi Zsófia is, aki családjával Zsirán él.
Anyák Napja Sajtoskálon „Boldogan mutatom, hogy ő az én Anyám, Szeretet, hála jut eszembe e szó hallatán. Szeretet, melyet egy olyan nő iránt érzek, Ki ott van velem, ha jönnek nehézségek. Hála a sok jó cselekedetért, mit kaptam, A gyengéd törődés több, mint amit adtam.
Anyák napi ünnepség NemesládonybanMájus első vasárnapján az Édesanyákat ünnepeljük, hiszen ezen az ünnepen világszerte az anyaságról emlékezünk meg.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online