Orbán napi gyepűtiprás a csepregi szőlőhegyen

2018. május 31. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Orbán napi gyepűtiprás a csepregi szőlőhegyen

Csepregen is őrzik a gyepűtiprás szép hagyományát, melyet minden évben Orbán nap táján szerveznek a gazdák. Ebben az évben 2018. május 26.-án volt a jeles nap.

A hegyi ünnepség a hegyközségi elöljárók beszámolójával, értékelésével kezdődött, majd a Csepregi Borhölgyek vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Finta József plébános úr megszentelte a szőlőhegyet, a bort és a szőlőben dolgozókat. Méltatta a gazdák fáradságos munkáját. A Csepregi Férfi Dalkör éneke színesítette az egész rendezvényt.
Ezután a Molnár Sándorról elnevezett Emlékhelyet adtak át, amit Finta József plébános úr szentelt fel. A szőlőhegyen barangolók leróhatják itt kegyeletüket az Emlékhelynél, a forrásvízből olthatják szomjukat, de a növényeket is megöntözhetik. Óvják a természetet!
Ez a hely emléket állít Csepreg Város volt polgármesterének, akinek szívügye volt a szőlőhegy.
Az Emlékhely átadása után kezdődött a hegytiprás az Orbán kereszttől a Ruzsa-hegyig. Végig látogatták azokat a pincéket, amelyeket a gazdák kinyitottak. A pincékben terített asztallal és természetesen finom borokkal fogadták az érkezőket. Szakmai tapasztalatokat szereztek.
Az utolsó állomás a Desics Pince volt, ahol a gyepűtiprók együtt mulattak a gazdával.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. december 14. péntek • Szilárda
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Erzsébet napi újbor bemutató CsepregenA Farkas Sándor Egylet, a Csepregi Hegyközség és a Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete 2018. november 17-én Erzsébet napi rendezvényre hívta az érdeklődőket a Petőfi Sándor Művelődési-Sportház és Könyvtárba.
Márton napi lámpás felvonulás ZsiránAz idei évben első alkalommal került megrendezésre Márton nap alkalmából a lámpás felvonulás Zsirán.
Halloween-i kézműves foglalkozás Sajtoskálon2018.11.03-án, szombaton Sajtoskál gyermekei kipróbálhatták a külföldi hagyományokat.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online