Gazda állás

Orbán napi gyepűtiprás a csepregi szőlőhegyen

2018. május 31. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Orbán napi gyepűtiprás a csepregi szőlőhegyen

Csepregen is őrzik a gyepűtiprás szép hagyományát, melyet minden évben Orbán nap táján szerveznek a gazdák. Ebben az évben 2018. május 26.-án volt a jeles nap.

A hegyi ünnepség a hegyközségi elöljárók beszámolójával, értékelésével kezdődött, majd a Csepregi Borhölgyek vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Finta József plébános úr megszentelte a szőlőhegyet, a bort és a szőlőben dolgozókat. Méltatta a gazdák fáradságos munkáját. A Csepregi Férfi Dalkör éneke színesítette az egész rendezvényt.
Ezután a Molnár Sándorról elnevezett Emlékhelyet adtak át, amit Finta József plébános úr szentelt fel. A szőlőhegyen barangolók leróhatják itt kegyeletüket az Emlékhelynél, a forrásvízből olthatják szomjukat, de a növényeket is megöntözhetik. Óvják a természetet!
Ez a hely emléket állít Csepreg Város volt polgármesterének, akinek szívügye volt a szőlőhegy.
Az Emlékhely átadása után kezdődött a hegytiprás az Orbán kereszttől a Ruzsa-hegyig. Végig látogatták azokat a pincéket, amelyeket a gazdák kinyitottak. A pincékben terített asztallal és természetesen finom borokkal fogadták az érkezőket. Szakmai tapasztalatokat szereztek.
Az utolsó állomás a Desics Pince volt, ahol a gyepűtiprók együtt mulattak a gazdával.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. június 24. vasárnap • Iván
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Újra kirándultak a TömördiekBaden bei Wien ahol a Kurparkot néztük meg, bár rövid időt töltöttünk itt, a látvány páratlanul szép volt.
Pünkösdi bortúra a csepregi szőlőhegyen  Minden évben Pünkösd szombatján, ebben az évben 2018. május 19-én a csepregi”Nyitott pincés” gazdák ismét tágra nyitották a pincék ajtaját és várták a vendégeket. Összesen 14 pince volt nyitva a hegyen, várták a vendégeket finom csepregi borokkal, borkorcsolyákkal több helyen zenével.
Biztonságban a strandokon isImmár második alkalommal a nyár veszélyeire figyelmeztet a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság: a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban hívták fel a figyelmet az egyenruhások arra, hogy a strandszezonban sem árt az óvatosság.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online