Nyárbúcsúztató szalonnasütés!

2017. október 24.
Témakör: Közélet | Település: Tömörd
Nyárbúcsúztató szalonnasütés!

Szeptember 16-án 18 órára szerveztük a szalonnasütést Tömördön. A Faluháznál hangulatos környezetben tábortűznél szerettük volna megtartani.

Sajnos az időjárás közbeszólt, egészen 16 óráig úgy tűnt, hogy a locsogó eső miatt el kell halasztanunk. Telefonon felvettük a kapcsolatot és átszerveztük. Egyik család felajánlotta a sütőjét, melyet tető alatt is lehet használni. A Faluház melletti kiülőt választottuk, nem lett volna baj, ha nagyobb a hely - reméljük a jövőben kibővül - de így is hangulatos volt.
A Fiúk vágtak mogyoróbotot, kihegyezték, megrakták a tűzet. Kosárban vittük a szalonnát, virslit, hagymát, paradicsomot, paprikát, sütit. Volt „kedvcsináló" ivólé. Mire a sütésre került sor az eső is elállt. Felköszöntöttünk egy születésnapost, és ezen a napon egy pár épp a 22. házassági évfordulóját ünnepelte. Köszönjük szépen mindenkinek, hogy eljött. Reméljük ebből is hagyományt csinálunk, és jövőre megismételhetjük tábortűznél szép időben. Október 07-én pedig a kitartó Zumbások kemencés partyt szerveztek - sajnos erről még képekkel nem tudunk szolgálni.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. április 19. csütörtök • Emma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Tavaszköszöntő TompaládonybanA hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került tavaszváró rendezvényünk. Március 17-én, szombaton próbáltuk előcsalogatni a kikeletet, amit csak a színfalak mögött sikerült megvalósítani, hisz az időjárás ezen a napon, igazán zord arcát mutatta.
Köszöntötték a csepregi Borbarát HölgyeketA Nemzetközi Nőnap 1917 óta /Magyarországon 1948 óta/ állandósított dátuma március 8. Ezen a napon vagy ennek táján a férfiak köszöntik a nőket. Ez a szokás máig is él, sőt olyan közösségekben is gyakorolják, mint a csepregi Hegyközség és a csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete.
Egy sikeres nap jókedvben, bőségbenÉlményekkel gazdagon térhetett haza a csepregi csapat szombaton, jó hangulatban zajlott ugyanis az V. Térségi Böllérverseny Lukácsházán.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online