Mindent legyőző szeretet Martinért

2019. július 16. | Szerző: Major Izabella
Témakör: Közélet | Település: Egyházasfalu
Mindent legyőző szeretet Martinért

Szent Iván szombatján két falu együttes fohásza ostromolta az eget a régi, népszerű sláger refrénjének ellentmondó kéréssel, miszerint: - Ne add Uram, az esőt!

Ugyanis Egyházasfalu Önkormányzata immár kilencedik alkalommal szervezte meg a hagyományos, szolidáris falufutást daganatos betegségben szenvedő embertársainkért. Ezúttal a nemes cél Újkér Önkormányzatával karöltve Németh Martin megsegítésére irányult, aki gyerekkora óta komoly, egyre fokozódó mozgásszervi betegségben szenved. Este 18 órára a Keresztényi Pékségnél, mintegy 250 fős csapat gyűlt össze a fiú megsegítésére és nézett farkasszemet a fenyegető esőfelhőkkel, készen állva a több mint 6 km-es táv megtételére kerékpárral, vagy a futást vállalva. A szemerkélő esőben induló résztvevők kisvártatva már szakadó záporban küzdötték végig útjukat a segítő szeretet mindent legyőző erejével. A vizes áldozatot is hősiesen teljesítő csapatot visszaérkezésekor fenséges gulyás, illetve halászlé várta Hollósi János vendéglősnek köszönhetően. A mostoha időjárással dacolva Sándor József polgármester köszönő szavai mellett vidám zeneszó is köszöntötte a csuromvizes résztvevőket. A példás áldozatvállalás egyúttal a segítő szeretet ünnepe volt, hiszen a résztvevők pénzadománnyal is hozzájárultak Martin további gyógykezeléséhez. Köszönet érte! A szolidáris falufutás lelkes aktivistái voltak a helyi futballcsapat tagjai is, akiknek a bajnokságban nyújtott sikeres teljesítményükért, az előkelő 2. helyezésért ezúton is szívből gratulálunk. A rendezvény késő esti órái már esőmentesek voltak, így a hangulatos zeneszó táncra késztette a kitartó résztvevőket. Martin velünk futott éveken át, amíg és ahogy egészsége engedte. Most mi futottunk érte a mindent legyőző, segítő szeretet hitével és erejével. Továbbra is veled vagyunk Martin, tarts ki bátran gyógyulásod útján!

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. november 18. hétfő • Jenő
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Tök Jó Napunk voltHa Tök Jó Nap, akkor már szinte biztos, hogy esik az eső is, és ez most sem volt másképp. De a versenyző csapatok kedvét ez cseppet sem szegte. Gyorsan sátrakat állítottak, nagy ernyőket tettek e kondérok fölé, és kezdődhetett is a jó hangulatú főzőverseny.
Mobilitási nap NemesládonybanA tavalyihoz hasonlóan idén is részt vett Nemesládony a mobilitási pályázaton, melyen ötszázezer forintot nyert. Az összeget sportszerek vásárlására fordították. További kerékpárokkal, trambulinnal, labdákkal, fittball-labdákkal, súlyzókkal, rollerekkel, dartssal, röplabda hálóval és még nagyon sok hasznos eszközzel gazdagodott az Önkormányzat, és ezáltal a falu lakói.
Köszönet
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online