Mindenki tűzoltó akart lenni!

2017. szeptember 26.
Témakör: Közélet | Település: Peresznye, Zsira
Mindenki tűzoltó akart lenni!

Tűzoltó bemutatót szervezett a zsirai fogyatékkal élők otthonában a Peresznyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület Orbán Gyula parancsnok vezetésével.

Hogy a bemutató még látványosabb legyen, a parancsnok segítséget kért a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóságtól: egy gépjármű fecskendővel érkeztek. A lakók megtekinthették a szereket, kipróbálhatták azokat a tűzoltók segítségével. Tüzet oltottak porral oltóval, és gyors beavatkozóval vizet locsolhattak, a végén a nagy meleg miatt egymást hűsítették. Látszott az arcokon a felszabadult öröm, és nagyon hálásak voltak a bemutatóért. Tapssal és kézfogással búcsúztak el a tűzoltóktól, és már kérdezték, mikor jönnek legközelebb. Azon a délelőttön nem volt kérdéses: mindenki tűzoltó akart lenni. Az intézmény vezetője köszönetét fejezte ki a peresznyei és szombathelyi egységeknek.

Tűzoltó Egyesület Peresznye

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. január 20. szombat • Sebestyén
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Adomány a szebb karácsonyértAz ünnep közeledtével fontos, hogy gondoljunk a nehézségekkel küzdő családokra, idős, beteg emberekre is, akiknek nem lehet teljes a karácsonyuk.
Tettre készen 125 éve EgyházasfalubanNevezetes dátum marad községünk Önkéntes Tűzoltó Egyesületének életében november harmadik szombatja, amikor volt csapattársaik, s a meghívott vendégek gyűrűjében teljes létszámban és díszes egyenruhában sorakozott fel a jelenlegi aktív tagság, hogy a kezdetekre visszaemlékezve fejet hajtsanak az alapító elődök, és 125 év példás múltja előtt.
Püspöki áldás. Felszentelték a répceszentgyörgyi ravatalozót (képgaléria)
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online