Mindenki tűzoltó akart lenni!

2017. szeptember 26.
Témakör: Közélet | Település: Peresznye, Zsira
Mindenki tűzoltó akart lenni!

Tűzoltó bemutatót szervezett a zsirai fogyatékkal élők otthonában a Peresznyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület Orbán Gyula parancsnok vezetésével.

Hogy a bemutató még látványosabb legyen, a parancsnok segítséget kért a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóságtól: egy gépjármű fecskendővel érkeztek. A lakók megtekinthették a szereket, kipróbálhatták azokat a tűzoltók segítségével. Tüzet oltottak porral oltóval, és gyors beavatkozóval vizet locsolhattak, a végén a nagy meleg miatt egymást hűsítették. Látszott az arcokon a felszabadult öröm, és nagyon hálásak voltak a bemutatóért. Tapssal és kézfogással búcsúztak el a tűzoltóktól, és már kérdezték, mikor jönnek legközelebb. Azon a délelőttön nem volt kérdéses: mindenki tűzoltó akart lenni. Az intézmény vezetője köszönetét fejezte ki a peresznyei és szombathelyi egységeknek.

Tűzoltó Egyesület Peresznye

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. április 23. hétfő • Béla
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Húsvétvárás TömördönMárcius 24-én szombaton tartottuk húsvétváró kézműves foglalkozásunkat Tömördön. Kicsik és a nagyok jól érezték magukat.
Tavaszköszöntő TompaládonybanA hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került tavaszváró rendezvényünk. Március 17-én, szombaton próbáltuk előcsalogatni a kikeletet, amit csak a színfalak mögött sikerült megvalósítani, hisz az időjárás ezen a napon, igazán zord arcát mutatta.
Köszöntötték a csepregi Borbarát HölgyeketA Nemzetközi Nőnap 1917 óta /Magyarországon 1948 óta/ állandósított dátuma március 8. Ezen a napon vagy ennek táján a férfiak köszöntik a nőket. Ez a szokás máig is él, sőt olyan közösségekben is gyakorolják, mint a csepregi Hegyközség és a csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online