Köszönetnyilvánítás

2018. július 13.
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Köszönetnyilvánítás

Az Orbán napi gyepűtiprás ünnepsége után - mellett egy végtelenül szomorú, de mégis örömteli esemény apropóján gyűltünk össze. Szomorú, édesapánk búcsú nélkül hagyott itt minket hirtelen, de mégis megnyugtató, kellemes érzéssel tölt el bennünk az a tudat, hogy ilyen sokan eljöttek néhai Molnár Sándor emlékének adózva.

Amikor családunk eldöntötte, hogy a Bene-kút felújítását célozzuk meg, nem gondoltuk, hogy ilyen csodaszép és hasznos emlékhelyet sikerül létrehozni, ezért az ünnepség napja számunkra a köszönetről szól:
Szeretnénk megköszönni a Borosgazdáknak és a Borbarát Hölgyeknek, hogy ezen az édesapánk számára fontos csepregi szőlőhegyi ünnepen avathatjuk fel a pihenőhelyet.
Szeretnénk megköszönni mindenkinek, akiktől Sanyi papa halála óta rengeteg vidám történetet, sok jó szót és szép anekdotákat kaptunk, akik a mai napig gondolnak rá, kilátogatnak a temetőbe, vagy a pincéjéhez egy kis virággal, emlékére gyertyát gyújtanak, vagy egy pohár borral emlékére koccintanak.
Külön szeretnénk megköszönni azoknak az ismerősöknek, barátoknak, kollégáknak, társaknak, akik édesapánk, Molnár Sándor búcsúztatóján a virágra, koszorúra szánt összeget felajánlották e nemes célra, amely összegből a Bene-kút pihenőhelyének felújítása megtörténhetett.
Szeretnénk megköszönni név szerint a felújításban segédkező szorgos dolgozóknak, segítőknek:
Horváth Györgynek, feleségének Ancinak és lányuknak Móninak, az asztalos szakmunkát, épületet, asztalt, padokat és a libikókát, a tetőcserepet és a tetőfedést, festést, Horváth Józsefnek az asztalos munkák mellett a tuják felajánlását, Csóka Attilának a kavics, zúzalék felajánlását, Bindics Tamásnak a markolózást, tereprendezést, Tájmel Tamásnak a Jankovich Izidor csepregi téglagyárából származó Daruvári-címeres bontott téglát, Horváth Jánosnak a kőművesmunkákat és a pihenőhely burkolását, Berencsi Attilának és Horváth Beának az elektromos áram felajánlását a munkálatokhoz, az Önkormányzat dolgozóinak a fák kivágását és a régi bútorok elszállítását, Bencsik Gézának a felügyeletet és a kavics felajánlását, a további segítőknek, amikor szorgos kezekre volt szükség: A Borbarát Hölgyeknek, Horváth Gábornak, Réczeg Zoltánnak, Doma Lajosnak és Horváth Tamásnak.
Szeretnénk megköszönni a Férfi Dalkörnek a szép nótákat, Finta József Plébános Úrnak az emlékhely megszentelését, Horváth Edinának, a Borbarát Hölgyek Egyesülete Elnökének az emlékező gondolatokat és Vlasich Krisztián Polgármester Úrnak az ünnepségen való részvételt.
Örömmel mondhatjuk, hogy a Savaria Takarékszövetkezetben nyitott alszámlára és a búcsúztatón kihelyezett hordóba összegyűlt 369. 800 Ft-ot a Molnár Család 250. 000 Ft -tal támogatta, az emlékhelyet megálmodta, a munkákat irányította, rengeteg társadalmi munkával segítette és az átadási ünnepséget megszervezte. A pihenőhely és kis játszótér és a Bene-kút környéke a temérdek társadalmi munka segítségével és összesen 620 ezer forint felhasználásával újult meg.
Végül csak ennyit szeretnék kérni, kedves Borbarát Hölgyek, boros gazdák, hegytulajdonosok, csepregi lakosok, kirándulók:
Ha erre jártok, kortyoljatok a forrás hűs vizéből, üljetek le a padra, esetleg koccintsatok egy pohár borral az öreg emlékére, de ha véletlenül erre fúj egy szemetet a szél, hajoljatok le érte, vagy ha a növények kókadoznak, öntsetek rájuk egy kis forrásvizet. Úgy bánjatok e kis pihenőhellyel, mintha a sajátotok volna!

Köszönjük szépen!
Tisztelettel: Molnár Család

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. április 18. csütörtök • Andrea, Ilma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ez történt TompaládonybanA tavalyi évhez hasonlóan a márciusi hosszú hétvégén került megrendezésre a várva-várt tavaszköszöntő rendezvény, ahol egyben megemlékeztünk az 1948-as forradalomról, nemzetünk újkori virágzásának legszebb időszakáról is.
Mécsesek a csepregi temetőben, ott is megemlékeztek az iskola névadójárólCsepregen a 2007-ben megnyílt új iskolát a helység jeles szülöttéről, dr. Csepregi Horváth Jánosról (1853–1945) nevezték el, akinek jelentős szerepe volt 1900 körül a hazai kisiparosok fogyasztási és értékesítési szövetkezetekbe tömörítésében; munkásságáért nemességet is nyert.
Farsang TömördönAz elmúlt évektől egy kicsit eltérő volt az idei farsang időszaka községünkben. Mindenki számára ismerős, hogy január 6-án kezdődik a mulatozás időszaka, nálunk a buszmegálló „álarcai” már jelezték, hogy idén hosszú lesz ez a vidámsággal bővelkedő idő.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online