Gazda állás

Kirámolták a forrást Kiszsidányban (+fotógaléria)

2018. május 19. | Szerző: yde
Témakör: Közélet | Település: Kiszsidány
Kirámolták a forrást Kiszsidányban (+fotógaléria)

A pünkösdi hétvégén helyi szokásoknak megfelelően falunapot tartottak.

A forrásrámolás, több százéves múltra tekint vissza, amit mindig pünkösd szombatján rendeztek meg. Ehhez a népszokáshoz párosították a rendszerváltás után 1991-ben a falunapot. Délelőtt bográcsban gulyást, pörköltet, valamint krumpli főzeléket fasírttal (Mühlhauser Viola, Mátyás Boglárka, Mühlhauser Ferencné), készítettek a helyiek. Délután 3 órakor felvonulást tartottak a fő úttól egészen a forrásig, ahol egy legényt leeresztettek a kútba.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. június 24. vasárnap • Iván
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Újra kirándultak a TömördiekBaden bei Wien ahol a Kurparkot néztük meg, bár rövid időt töltöttünk itt, a látvány páratlanul szép volt.
Pünkösdi bortúra a csepregi szőlőhegyen  Minden évben Pünkösd szombatján, ebben az évben 2018. május 19-én a csepregi”Nyitott pincés” gazdák ismét tágra nyitották a pincék ajtaját és várták a vendégeket. Összesen 14 pince volt nyitva a hegyen, várták a vendégeket finom csepregi borokkal, borkorcsolyákkal több helyen zenével.
Biztonságban a strandokon isImmár második alkalommal a nyár veszélyeire figyelmeztet a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság: a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban hívták fel a figyelmet az egyenruhások arra, hogy a strandszezonban sem árt az óvatosság.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online