Kirámolták a forrást Kiszsidányban (+fotógaléria)

2018. május 19. | Szerző: yde
Témakör: Közélet | Település: Kiszsidány
Kirámolták a forrást Kiszsidányban (+fotógaléria)

A pünkösdi hétvégén helyi szokásoknak megfelelően falunapot tartottak.

A forrásrámolás, több százéves múltra tekint vissza, amit mindig pünkösd szombatján rendeztek meg. Ehhez a népszokáshoz párosították a rendszerváltás után 1991-ben a falunapot. Délelőtt bográcsban gulyást, pörköltet, valamint krumpli főzeléket fasírttal (Mühlhauser Viola, Mátyás Boglárka, Mühlhauser Ferencné), készítettek a helyiek. Délután 3 órakor felvonulást tartottak a fő úttól egészen a forrásig, ahol egy legényt leeresztettek a kútba.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. január 18. péntek • Piroska
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Csepregi rozé sikerekNagy öröm volt jómagam illetve családom számára, hogy idén tavasszal a csepregi, valamint a Vas megyei borversenyen a 2017-es évjáratú rozé borainkkal elsők lettünk rozé kategóriában.
Vízkereszti bormustra CsepregenA szőlőtőkék csendesen pihennek a hó alatt, ilyenkor a gazdának nincs több dolga a hegyen annál több a borospincében. Most van az iskolázó pince műveletek ideje.
Mikulás Ünnepség SajtoskálonIdén december 8-án érkezett a Mikulás a sajtoskáli gyerekekhez. Puttonya ebben az évben is tele volt szép nagy csomagokkal. Viszont mielőtt a Mikulás bácsi megérkezett volna a művelődési házba, még egy kis előadással készültek a gyerekeknek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online