Kirámolták a forrást Kiszsidányban (+fotógaléria)

2018. május 19. | Szerző: yde
Témakör: Közélet | Település: Kiszsidány
Kirámolták a forrást Kiszsidányban (+fotógaléria)

A pünkösdi hétvégén helyi szokásoknak megfelelően falunapot tartottak.

A forrásrámolás, több százéves múltra tekint vissza, amit mindig pünkösd szombatján rendeztek meg. Ehhez a népszokáshoz párosították a rendszerváltás után 1991-ben a falunapot. Délelőtt bográcsban gulyást, pörköltet, valamint krumpli főzeléket fasírttal (Mühlhauser Viola, Mátyás Boglárka, Mühlhauser Ferencné), készítettek a helyiek. Délután 3 órakor felvonulást tartottak a fő úttól egészen a forrásig, ahol egy legényt leeresztettek a kútba.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. május 22. szerda • Júlia, Rita
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Jótékonysági délutánCivil kezdeményezésre és szervezésben indult el az az akció, melynek keretében a szívtranszplantáción átesett Farkas Zoltán részére indult gyűjtés.
Húsvéti rendezvény Nagygeresden.A tavaszi szünet beköszöntével, vidám, nyusziváró délutánra invitálta önkormányzatunk a gyerekeket és szüleiket. A Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer jóvoltából, ismét lehetőségünk nyílt egy olvasást népszerűsítő program megszervezésére, amely egyben egy játékos foglalkozás a gyerekeknek.
Gyémántlakodalom Tömördön60 évvel ezelőtt két tömördi fiatal is úgy gondolta ŐK EGYMÁSNAK TEREMTETTEK! Németh József és Magyar Ilona 1959. március 30-án kötöttek házasságot Tömördön, s az idei évben gyámántlakodalmukat ülhették fiaikkal és azok családjával településünkön.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online