Illatok, stílusok, hangulatok, borok – Bormustra vízkeresztkor Csepregen

2018. február 20.
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Illatok, stílusok, hangulatok, borok – Bormustra vízkeresztkor Csepregen

Vízkeresztkor a borok már megpihennek, a hagyományos borászatokban régen ilyenkor kezdték a borok fejtését.

A csepregi és a környékbeli borosgazdák másfél évtized óta rendszeresen összejönnek január 6-a táján egy szakmai bormustrára. Minden gazda bemutatja a borát, elmondja milyen technológiát alkalmazott esetleg milyen problémával találkozott. Már évek óta Szövényi Áron etyeki borász értékeli a bemutatott borokat és ad tanácsot a további munkához. Találkoztunk a finom seprőn tartás technológiájával, ezt batonázs eljárásnak hívják a borászatban. De kóstoltunk üde, friss Bozsoké borokat is. A vörösborok esetében ma már elvárás a természetes almasav bontás. Illatok, stílusok, hangulatok tették különlegessé a harminc bortételt. A 2017-es kiváló évjárat reményteljes borait kóstolhattuk.

Horváth József

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. január 19. szombat • Sára
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Büköt, Csepreget érintő útfejlesztés  Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője lapunknak egy fontos fejlesztés lehetőségéről számolt be.
Csepregi rozé sikerekNagy öröm volt jómagam illetve családom számára, hogy idén tavasszal a csepregi, valamint a Vas megyei borversenyen a 2017-es évjáratú rozé borainkkal elsők lettünk rozé kategóriában.
Vízkereszti bormustra CsepregenA szőlőtőkék csendesen pihennek a hó alatt, ilyenkor a gazdának nincs több dolga a hegyen annál több a borospincében. Most van az iskolázó pince műveletek ideje.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online