Illatok, stílusok, hangulatok, borok – Bormustra vízkeresztkor Csepregen

2018. február 20.
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Illatok, stílusok, hangulatok, borok – Bormustra vízkeresztkor Csepregen

Vízkeresztkor a borok már megpihennek, a hagyományos borászatokban régen ilyenkor kezdték a borok fejtését.

A csepregi és a környékbeli borosgazdák másfél évtized óta rendszeresen összejönnek január 6-a táján egy szakmai bormustrára. Minden gazda bemutatja a borát, elmondja milyen technológiát alkalmazott esetleg milyen problémával találkozott. Már évek óta Szövényi Áron etyeki borász értékeli a bemutatott borokat és ad tanácsot a további munkához. Találkoztunk a finom seprőn tartás technológiájával, ezt batonázs eljárásnak hívják a borászatban. De kóstoltunk üde, friss Bozsoké borokat is. A vörösborok esetében ma már elvárás a természetes almasav bontás. Illatok, stílusok, hangulatok tették különlegessé a harminc bortételt. A 2017-es kiváló évjárat reményteljes borait kóstolhattuk.

Horváth József

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. május 28. hétfő • Emil, Csanád
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Mindhalálig mazsorettA csepregi mazsorettek történetében másodszor nyílt lehetőség arra, hogy a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetséggel közösen egy Országos fesztivál vegye kezdetét április 7-én a Büki Sportcsarnokban.
TOMPALÁDONY tavaszA hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került nyusziváró rendezvényünk. Húsvéti kézműveskedés, lakást díszítő dekorációk készítése, tojásfestés, színezés várta a faluházba látogató gyerekeket és szülőket.
Zöld erdőben jártam… Nyuszi váró délután Nagygeresden.A Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer már évek óta lehetőséget biztosít az önkormányzatnak és a helyi könyvtárnak, különféle programok igénylésére.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online