Ifjúsági klub alakult Szakonyban

2019. október 7. | Szerző: Boros Rudolfné
Témakör: Közélet | Település: Szakony
Ifjúsági klub alakult Szakonyban

Szakony katolikus fiataljainak ötlete vált valóra július 27-én. Hosszú előkészületek után a SZIK-lak (Szakonyi Ifjúsági Klub) megnyitójára invitálták a falubelieket a helyi plébánia udvarára.

Az ünnepélyes alkalmon Finta József plébános úr megszentelte az új közösségi helyet, a vendégek vetítést láthattak a munkálatokról, majd terített asztal mellett folytathatták a beszélgetést. A tervek megvalósításáról Kluk Eszter klubtag mesélt.
„Már tavasszal felmerült bennünk az ötlet, hogy jó lenne a plébánia udvarán álló régi épületből közösségi teret kialakítani, hiszen eddig nem nagyon találtunk helyet és alkalmat kisebb összejövetelekre, találkozókra. Lelkes kis csapatunk megkereste Csenár Mátyást, aki örömmel segített a továbbiakban. Munkálataink a nyári szünet első napjaival el is kezdődtek. Volt mit tenni, rengeteg holmit pakoltunk ki, melynek legnagyobb része papír volt. Ehhez még gyűjtöttünk a faluban, így 610 kg papírt adtunk le a telepen. Majd következett az igazán nehéz munka: drótkefével lesikáltuk a meszet a falakon lévő falécekről. Bár az alapos takarítás munkálatai napokig tartottak, de igazán jó hangulatban szorgoskodtunk. A falu mesteremberei is besegítettek. Major Attila a kőművesmunkálatokat végezte, segített az új ablakok beszerelésében. Alasz László egy új falat húzott fel nekünk, s az asztalosmunkákat végezte. Kövér Imre egy vasajtót készített. Kóbor Ádám a festést vállalta. Csenár Mátyás szervezésével áram és villany is bevezetésre került. Bútorokat raklapokból készítettünk, amiket szintén Csenár Mátyás szerzett nekünk. A kényelmes sarokülőre paplanokat és párnákat tettünk. Ezek után kidekoráltuk a helyet: képeket, posztereket ragasztottunk a falra, készítettünk - szintén raklapokból - bárpultot, égősorokat ragasztottunk fel ide-oda. A Szakonyi Tűzoltóság ajándékozott nekünk egy ping pong asztalt. Lelkes csapatunk tagjai: Takács Bence, Takács Dávid, Major Adrienn, Németh Laura, Kluk László, Galavics Gergő, Bősze Mercédesz, s én.
Nagyon szépen köszönjük a falu lakosainak a segítséget és támogatást, különösen Csenár Mátyásnak, aki szívét-lelkét beletette a munkálatokba és összetartotta a csapatot. Örülünk, hogy sokan megtisztelték jelenlétükkel a megnyitónkat, hiszen ez a közösségi hely minden fiatal számára nyitva van, aki szeretne velünk közösen gondolkodni, tenni."

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. október 23. szerda • Gyöngyi
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Akik sokat dolgoztak a közösségért CsepregenElőző lapszámunkban bemutattuk a csepregi búcsúhoz kapcsolódó eseményeket, olvashattak a kitüntetések átadásáról is. Most közzé tesszük a méltatásokat és a kitüntetettek fotóit.
Egymás nemzettestvérei - Horvát nap CsepregenNagyszabású programokkal, könyvbemutatóval színesített programmal készült Csepreg Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata.
Idén is kirándult Sajtoskál Szeptember 14-én, szombaton Sajtoskál lakosai meglátogatták Székesfehérvárt. A hagyományos falukiránduláson idén 69 fő vett részt. Reggel 7 órakor indult a busz a helyi Művelődési ház elől.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online