Idén is kirándult Sajtoskál

2019. október 15. | Szerző: Kovács Vivien
Témakör: Közélet | Település: Sajtoskál
Idén is kirándult Sajtoskál

Szeptember 14-én, szombaton Sajtoskál lakosai meglátogatták Székesfehérvárt. A hagyományos falukiránduláson idén 69 fő vett részt. Reggel 7 órakor indult a busz a helyi Művelődési ház elől.

Miután mindenki elfoglalta a helyét a csapat nekivágott az útnak. Első megálló a kónyi pihenő volt. Itt az Önkormányzat mindenkit meghívott egy kávéra, hogy erőt merítsenek a nap hátralévő programjaihoz. A következő megálló már Székesfehérváron volt, itt a csapatot két külön csoportra osztották a nagy létszám végett. Az egyik csapat a Bory-várat látogatta meg először, míg a többiek a Fő tér nevezetességeit, illetve a Városházát nézhették meg. Az idegenvezetőnek köszönhetően rengeteg érdekességet megtudhattak a kirándulók a város látványosságairól. A várban megcsodálhatták a gyönyörű épületeket, melyet Bory Jenő 40 nyáron keresztül, egyedül épített fel. A Városházán a kirándulók megtekinthették a Szent Korona hiteles másolatát, valamint Aba-Novák Vilmos által készített falképeket is. A főtéren is rengeteg nevezetességet láthattak, ilyen volt például a köznyelvben Országalmának nevezett „Fehérvári jog" című alkotás, vagy „Kati néni" bronz szobra. A nevezetességek megismerése után a csapat közösen a Kertész csárda felé vette az irányt, ahol remek ételekkel várták a sajtoskáliakat. Miután mindenki jól lakott, indultak is a következő helyszínre, amely a helyi szüreti mulatság volt. A rendezvényen szórakoztató műsorok, gastro show, kiállítások, különböző árusok, büfé várta a látogatókat. Miután mindenki kellően kiszórakozta magát útnak is indultak a buszok hazafelé. Este még tett egy kitérőt a csapat Csornára, ahol bőséges vacsora és zene várt mindenkit. Idén is Zugonits Arnold gondoskodott a kellemes hangulatról. A vacsora után meg is telt a tánctér emberekkel. Mikor kellően elfáradt már a csapat, hajnali egykor útnak indultak hazafelé. Annyi biztos, hogy szombat éjjel mindenki nagyon jól aludt, hiszen egy rendkívül izgalmas és nagyon fárasztó napot tudhattak maguk mögött.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. november 14. csütörtök • Aliz
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Mobilitási nap NemesládonybanA tavalyihoz hasonlóan idén is részt vett Nemesládony a mobilitási pályázaton, melyen ötszázezer forintot nyert. Az összeget sportszerek vásárlására fordították. További kerékpárokkal, trambulinnal, labdákkal, fittball-labdákkal, súlyzókkal, rollerekkel, dartssal, röplabda hálóval és még nagyon sok hasznos eszközzel gazdagodott az Önkormányzat, és ezáltal a falu lakói.
Köszönet
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online