Húsvétvárás Sajtoskálon

2019. május 23.
Témakör: Közélet | Település: Sajtoskál
Húsvétvárás Sajtoskálon

Április 13-án, szombaton megtelt a sajtoskáli könyvtár gyerekekkel, akik a húsvéti nyuszi érkezésére készültek.

A kézműves foglalkozás keretein belül a gyerekek megismerkedhettek a hagyományőrző szokásokkal, azaz a tojásfestéssel és a hímzéssel is. Színesebbnél színesebb tojások készültek ezen a napon, a hagyományos piros tojástól kezdve, a tarka tojásokon keresztül a narancssárgáig. Mindenki kiélhette fantáziáját és kreativitását. A tarka tojásokon kívül húsvéti ablakdíszeket is készítettek üvegfestékekből. Nyuszik és tojások kerültek az ablakokba, ezzel is ünnepi hangulatot varázsolva az otthonokba. Ezeken a dekorációkon kívül aranyos hímzett képkeretek is készültek, melyekbe a nyuszinak rajzolt, festett alkotások kerültek. A program nagyon jó hangulatban telt, s a gyerekek biztos elegendő dekorációt készítettek, hogy az otthonokat Húsvéti hangulat járja át.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. június 17. hétfő • Laura
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Höveji csipke ZsirárólA Kőrösi családban a hímzés szeretete anyáról lányára szállt. Így van ezzel dr. Tóthné Kőrösi Zsófia is, aki családjával Zsirán él.
Anyák Napja Sajtoskálon „Boldogan mutatom, hogy ő az én Anyám, Szeretet, hála jut eszembe e szó hallatán. Szeretet, melyet egy olyan nő iránt érzek, Ki ott van velem, ha jönnek nehézségek. Hála a sok jó cselekedetért, mit kaptam, A gyengéd törődés több, mint amit adtam.
Anyák napi ünnepség NemesládonybanMájus első vasárnapján az Édesanyákat ünnepeljük, hiszen ezen az ünnepen világszerte az anyaságról emlékezünk meg.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online