Húsvétvárás Sajtoskálon

2019. május 23.
Témakör: Közélet | Település: Sajtoskál
Húsvétvárás Sajtoskálon

Április 13-án, szombaton megtelt a sajtoskáli könyvtár gyerekekkel, akik a húsvéti nyuszi érkezésére készültek.

A kézműves foglalkozás keretein belül a gyerekek megismerkedhettek a hagyományőrző szokásokkal, azaz a tojásfestéssel és a hímzéssel is. Színesebbnél színesebb tojások készültek ezen a napon, a hagyományos piros tojástól kezdve, a tarka tojásokon keresztül a narancssárgáig. Mindenki kiélhette fantáziáját és kreativitását. A tarka tojásokon kívül húsvéti ablakdíszeket is készítettek üvegfestékekből. Nyuszik és tojások kerültek az ablakokba, ezzel is ünnepi hangulatot varázsolva az otthonokba. Ezeken a dekorációkon kívül aranyos hímzett képkeretek is készültek, melyekbe a nyuszinak rajzolt, festett alkotások kerültek. A program nagyon jó hangulatban telt, s a gyerekek biztos elegendő dekorációt készítettek, hogy az otthonokat Húsvéti hangulat járja át.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. augusztus 18. vasárnap • Ilona
hirdetés
Olvasnivaló a témában
19. alkalommal adott otthont a csepregi tűzoltóság 48 gyermek táboroztatásának, melyet július 8–12. között tartottak.
Szobor- és téravatásJúlius 6-án településünkön felavatták gróf Festetics Imre mellszobrát és átadták a róla elnevezett teret is.
Hatalmas tömeg várta a palacsintafesztivált CsepregenA harmadízben megrendezett Csepregi Palacsintafesztivál kibővült programokkal kínált egész napos gasztronómiai és kulturális felüdülést a Malomkertben július 13-án.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online