„Hozz magaddal még egy gazdát!” – Horváth Gábor az év borásza Csepregen

2017. május 14. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
„Hozz magaddal még egy gazdát!” –  Horváth Gábor az év borásza Csepregen

Csepreg város a csepregi Hegyközség és a Borbarát Hölgyek Egyesülete április 8-án rendezte meg a 34. csepregi borversenyt, amely a boroknak bemutatkozási és értékelési lehetőség.

Nevezni lehetett új borral, valamint külön kategóriában óborral. Feltétel volt, hogy a termőhelye Csepreg és környéke legyen. A rangos eseménynek a csepregi Petőfi Sándor Művelődési- Sportház és Könyvtár adott helyet.
A verseny érdekessége volt, hogy a lukácsházi és a gencsapáti borosgazdák is ide hozták a boraikat, hiszen kevesebb szőlőjük termett a tavalyi fagy és jégkár miatt. A verseny mottója: „Hozz magaddal még egy gazdát!" Összesen 38 vörös, 37 fehér, valamint 9 rozé bort hoztak a gazdák. A rangos szakmai és társadalmi zsűri 100 pontos bírálati módszerrel dolgozott. Az adatfeldolgozást Filinger Gyönyvér segítette számítógépen - köszönjük a munkáját. A vörösborokat Taschner István, a soproni hegyközség elnöke, a fehérborokat Baráth Sándor, a Kreinbacher Szőlőbirtok birtokigazgatója értékelte. Mindketten elégedettek voltak a versenyző nedűkkel, szerintük jó néhány bor megállná a helyét más térségi borversenyen is.
A verseny végén Vlasich Krisztián polgármester adta át a díjakat és megköszönte a gazdáknak a részvételt, valamint a Borhölgyek munkáját is. Zsolnai Balázs, a zsűri elnöke is biztatta a gazdákat és eredményes munkát kívánt nekik. A lukácsházi és a gencsapáti borosgazdák is szép helyezéseket értek el, a „házigazda" csepregi borosgazdák eredményei pedig a következők: Arany érmet kapott: a fehérborok közül Horváth Gábor szürkebarátja, Horváth József szürkebarátja, Horváth Gábor traminija, Horváth Gábor chardonnay bora, és Tóth Kálmán chardonnay bora. A rozé borok közül arany érmet kapott a Vinora Borház kékfrankos-shiraz bora. A vörösek közül a Vinora Borház shiraz bora, Horváth Gábor pinot noirja 2015, Haizler László zweigeltje, Németh Péter kékfrankosa, Horváth Gábor pinot noirja, Horváth József pinot noirja, Horváth József zweigeltje, Horváth Gábor zweigeltje, valamint Tóth Marcell kékfrankos-cabernet franc cuvééje. A Borhölgyek Horváth Gábor chardonnay borát választották a Hölgyek borának. A 2017. év borásza Horváth Gábor lett. Gratulálunk a gazdáknak!
A díjak átadása után a gazdák megkóstolták egymás borait, tapasztalatokat cseréltek.
Köszönet a szervezőknek, köszönet mindenkinek, akik a borverseny lebonyolításában segítettek.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2017. november 19. vasárnap • Erzsébet
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Erdőn, hegyen keresztül – Avartaposó túra az AlpokaljánA csepregi szőlőhegybe és erdőbe invitálta egy kis gyaloglásra Tóth Marcell túraszervező október 21-ére a természet szerelmeseit, a szép környezetre vágyókat.
FalukirándulásAz idei évben újdonságként a simasági önkormányzat kirándulásra invitálta a falu lakóit. A tervben a keszthelyi Festetics-kastély megtekintése, és egy szigligeti pince vacsorával és borkóstolóval egybekötött látogatása szerepelt.
Őszi rendezvények ZsiránAz őszi időszakban három program is volt Zsirán. Szeptember utolsó napján a nyugdíjasok indultak kirándulni Révfülöpre, ahová az ottani nyugdíjas klub tagjai hívták meg a csapatot.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online