Gazda állás

„Gyertek ide gyerekek, ez a ti ünnepetek!”

Gyermeknapi délután Nagygeresden.

2018. június 14. | Szerző: Németh Lajosné
Témakör: Közélet | Település: Nagygeresd
„Gyertek ide gyerekek, ez a ti ünnepetek!”

Nagygeresd Községi Önkormányzat meghívására, szeretettel vártuk a gyermekeket és szüleiket egy kellemes délután közös eltöltésére.

A program kezdetén Linka Sándor érkezett hozzánk Szombathelyről, a saját készítésű, kézzel festett, egyedi fajátékaival. A logikai játékok kirakásához szükség volt az elmék megtornáztatására, mert az egyszerűnek tűnő minták sok fejtörést igényeltek.
Néhány esetben a szülőkön is kifogott a feladat megoldása, de többnyire sikeresen vették az akadályt.
A kicsiknek építőkocka jellegű játékok adtak elfoglaltságot, tornyokat, házakat építve múlatták az időt.
Természetesen az izmok megmozgatása sem maradt el, a gyerekek kidobó versenyen mutatták meg ügyességüket.
A kreatív gyerkőcök aszfaltrajzokat készítettek, majd a krétát hátrahagyva, a népszerű foci következett.
Kihagyhatatlan része a gyermeknapi programnak a cukorka vadászat, amelynek a lényege, hogy a szétszórt cukrok közül ki tud többet összeszedni. Az idei évben is pillanatok alatt megteltek a markok és a zsebek az apró édességekkel. A délután fénypontja mégis a Bükről induló dottó kisvonat érkezése volt.
Örömmel foglaltak helyet a jelenlévők a kocsikban és már indultunk is Répcelakra, ahol a végállomás a Király cukrászda volt. A környékbeli falvakon áthaladva, integetéssel üdvözöltek bennünket a helyiek.
Masinisztánk, kígyómozgást utánzó kanyargásokkal tette emlékezetesebbé az utunkat.
Kis idő múlva már mindenki a hűsítők királyát, fagyit tartott a kezében.
Édes-olvadós kitérőnk után visszaszálltunk a kisvonatra, - mert egy otthon maradt apuka jóvoltából, - már várt ránk a sütögetéshez szükséges parázs. Előkerültek a virslivel és szalonnával teletűzdelt nyársak, és kezdődhetett a várva várt vacsora elkészítése. A gyerekek jóízűen falatoztak a maguk által, vagy a szülők segítségével készített finomságból. Az utolsó morzsákat szinte állva ették, mert már alig várták, hogy folytatódjon a játék. Újabb csapatok alakultak a kidobóhoz, és a pöttyös gumilabdák is mozgásban maradtak. Sötétedni kezdett, amire a gyerekek elfáradtak és szüleikkel hazatértek.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. június 24. vasárnap • Iván
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Újra kirándultak a TömördiekBaden bei Wien ahol a Kurparkot néztük meg, bár rövid időt töltöttünk itt, a látvány páratlanul szép volt.
Pünkösdi bortúra a csepregi szőlőhegyen  Minden évben Pünkösd szombatján, ebben az évben 2018. május 19-én a csepregi”Nyitott pincés” gazdák ismét tágra nyitották a pincék ajtaját és várták a vendégeket. Összesen 14 pince volt nyitva a hegyen, várták a vendégeket finom csepregi borokkal, borkorcsolyákkal több helyen zenével.
Biztonságban a strandokon isImmár második alkalommal a nyár veszélyeire figyelmeztet a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság: a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban hívták fel a figyelmet az egyenruhások arra, hogy a strandszezonban sem árt az óvatosság.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online