Falukirándulás

2017. november 13. | Szerző: Haller Erzsébet
Témakör: Közélet | Település: Simaság
Falukirándulás

Az idei évben újdonságként a simasági önkormányzat kirándulásra invitálta a falu lakóit. A tervben a keszthelyi Festetics-kastély megtekintése, és egy szigligeti pince vacsorával és borkóstolóval egybekötött látogatása szerepelt.

Szombat reggel a buszmegállóban gyülekeztek a jelentkezők. A busz megérkezése után elfoglalták helyeiket és alig két óra múlva már Keszthelyen a Festetics kastély előtt várakoztak, hogy megtekinthessék az egyik legszebb főúri kastélyt. Tárlatvezető irányításával járták körbe az impozáns épület szebbnél szebb termeit, szobáit. Láthattak a főúri enteriőröket, a szobákat és azok berendezéseit, megmutatkozott az arisztokrácia életvitele, szokásai. A kastélyparkban található pálmaházat, majd a hintókiállítást, a vadászati és modellvasút kiállítást is megtekintették a simaságiak.
Ezután egyórás szabadprogram következett, amelyet ki-ki saját igénye szerint használt fel. Volt, aki Keszthely főutcáján tett egy nagy sétát, mások a Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomot látogatták meg, és voltak, akik egy-egy pizzériában vagy kávézóban múlatták az időt. Három órakor indult a busz Szigligetre, ahol a Szent Antal pincészetben borkóstolóval egybekötött vacsorán vettek részt a kirándulók. A vacsora kemencében sült húsos finomságokból állt, a kulináris élvezetek után - és közben - a kóstolt borok derítették jókedvre a társaságot. A jó hangulat bizonyítékaként hazafelé még egy kis nótázásra is sort kerítettek a simasági kirándulók.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. január 18. péntek • Piroska
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Büköt, Csepreget érintő útfejlesztés  Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője lapunknak egy fontos fejlesztés lehetőségéről számolt be.
Csepregi rozé sikerekNagy öröm volt jómagam illetve családom számára, hogy idén tavasszal a csepregi, valamint a Vas megyei borversenyen a 2017-es évjáratú rozé borainkkal elsők lettünk rozé kategóriában.
Vízkereszti bormustra CsepregenA szőlőtőkék csendesen pihennek a hó alatt, ilyenkor a gazdának nincs több dolga a hegyen annál több a borospincében. Most van az iskolázó pince műveletek ideje.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online