Falukirándulás

2017. november 13. | Szerző: Haller Erzsébet
Témakör: Közélet | Település: Simaság
Falukirándulás

Az idei évben újdonságként a simasági önkormányzat kirándulásra invitálta a falu lakóit. A tervben a keszthelyi Festetics-kastély megtekintése, és egy szigligeti pince vacsorával és borkóstolóval egybekötött látogatása szerepelt.

Szombat reggel a buszmegállóban gyülekeztek a jelentkezők. A busz megérkezése után elfoglalták helyeiket és alig két óra múlva már Keszthelyen a Festetics kastély előtt várakoztak, hogy megtekinthessék az egyik legszebb főúri kastélyt. Tárlatvezető irányításával járták körbe az impozáns épület szebbnél szebb termeit, szobáit. Láthattak a főúri enteriőröket, a szobákat és azok berendezéseit, megmutatkozott az arisztokrácia életvitele, szokásai. A kastélyparkban található pálmaházat, majd a hintókiállítást, a vadászati és modellvasút kiállítást is megtekintették a simaságiak.
Ezután egyórás szabadprogram következett, amelyet ki-ki saját igénye szerint használt fel. Volt, aki Keszthely főutcáján tett egy nagy sétát, mások a Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomot látogatták meg, és voltak, akik egy-egy pizzériában vagy kávézóban múlatták az időt. Három órakor indult a busz Szigligetre, ahol a Szent Antal pincészetben borkóstolóval egybekötött vacsorán vettek részt a kirándulók. A vacsora kemencében sült húsos finomságokból állt, a kulináris élvezetek után - és közben - a kóstolt borok derítették jókedvre a társaságot. A jó hangulat bizonyítékaként hazafelé még egy kis nótázásra is sort kerítettek a simasági kirándulók.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. április 19. csütörtök • Emma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Tavaszköszöntő TompaládonybanA hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került tavaszváró rendezvényünk. Március 17-én, szombaton próbáltuk előcsalogatni a kikeletet, amit csak a színfalak mögött sikerült megvalósítani, hisz az időjárás ezen a napon, igazán zord arcát mutatta.
Köszöntötték a csepregi Borbarát HölgyeketA Nemzetközi Nőnap 1917 óta /Magyarországon 1948 óta/ állandósított dátuma március 8. Ezen a napon vagy ennek táján a férfiak köszöntik a nőket. Ez a szokás máig is él, sőt olyan közösségekben is gyakorolják, mint a csepregi Hegyközség és a csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete.
Egy sikeres nap jókedvben, bőségbenÉlményekkel gazdagon térhetett haza a csepregi csapat szombaton, jó hangulatban zajlott ugyanis az V. Térségi Böllérverseny Lukácsházán.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online