Erdőn, hegyen keresztül – Avartaposó túra az Alpokalján

2017. november 17. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Erdőn, hegyen keresztül – Avartaposó túra az Alpokalján

A csepregi szőlőhegybe és erdőbe invitálta egy kis gyaloglásra Tóth Marcell túraszervező október 21-ére a természet szerelmeseit, a szép környezetre vágyókat.

Erre az időre a szüretelés befejeződött, az új borok már a hordóban pihennek. Az évente rendezett eseményre, az őszi túrára idén a szokottnál jóval többen érkeztek. Örömteli, hogy a csepregi fiatalság is nagy létszámmal képviseltette magát. Számos vendég érkezett nemcsak a közvetlen környékből, hanem az ország minden tájáról: Szombathelyről, Mohácsról, Budapestről, Kiskunmajsáról. Egy kiskunmajsai baráti csoport már évek óta visszatér erre az alkalomra, mert nagyon tetszik nekik a környezet, a hagyományosan jó hangulat (modern kifejezéssel fíling) és az, hogy milyen barátságosak a túratársak. Először regisztrálnia kellett magát mindenkinek, utána indult el a vezető után a lelkes csapat. Szokás szerint a pihenőként beiktatott megállóknál egy-egy borosgazda kínálta a pincéjéből különféle finom csepregi borokkal az érkezőket.
Az egyik állomás volt a régi Gesztenyés kunyhó, amelynek közelében áll a legalább 250 éves, legendás Betyárfa. Utána az erdészháznál tartottak szünetet a menetelők, majd a Rámokon várta nyitott pince a lehullott faleveleket taposókat. Ott elszavalták Aranyosi Ervin Őszi fák című költeményét. A Felső Hangán is fogadták borosgazdák a vendégeket, a túra végén pedig Tóth Marcell pincéjében részesültek harmonikaszóval fűszerezett szíves vendéglátásban a megfáradt túrázók. Igazi verőfényes őszi időnk volt, csak délután csöpögött egy kicsit az eső. A hegy és az erdő is gyönyörű színekben pompázott. Akik eljöttek, nem bánták meg, mert alaposan feltöltődhettek, kikapcsolódhattak.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. november 15. csütörtök • Albert, Lipót
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ismét a traktoroké volt a főszerep SopronhorpácsonImmáron harmadik alkalommal került megrendezésre ez a hagyományteremtő rendezvény, amely sajnos szeptember 8-án a rossz időre való tekintettel nem valósulhatott meg.
Malacsütés LócsonA környékünkön lévő települések közül talán Lócs az a falu, ahol a külföldi lakosok példás összefogása megmutatkozik.
Simaság: Író-olvasó találkozóOktóber 11-én, író-olvasó találkozó keretében nálunk járt Horváth Nikoletta, alias VakVagány.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online