Elszármazottak találkozója Szakonyban

2019. november 20. | Szerző: Boros Rudolfné
Témakör: Közélet | Település: Szakony
Elszármazottak találkozója Szakonyban

Szeptember 28-án első alkalommal rendezték meg a Szakonyból elszármazottak találkozóját. A település vezetősége és lakói nevében Farkas Gyula polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

Az ünnepi műsort a Büki Női Énekkar előadása nyitotta meg. Műsorukon a népdalcsokrok mellett felcsendült Bartók Béla Levél az otthoniakhoz című műve is. A településen élők nevében Tóth Ildikó tolmácsolta Wass Albert gondolatait az otthonról. Szolnokiné Bognár Ilona elszármazott Káldy János Rába-parti elégia versével lepte meg a hallgatóságot. Szakonyi Ferenc köszönetet mondott mindazok nevében, akiket a település befogadott, s otthont leltek nevelőszülőknél. A településen élő fiatalok műsora után Farkas Gyula polgármester ünnepi gondolataiban Szakony múltjáról, jelenéről beszélt. Vázolta azokat a feladatokat, kihívásokat, melyek a település életében megoldásra várnak. A délután folyamán Boros János és barátai szolgáltatták a zenét.
A település vendégül látta a megjelent vendégeket. Vadászok által készített vadpörkölt került a terített asztalokra. Majd a beszélgetés vette át a főszerepet. A visszaemlékezések, újratalálkozások szép élményt adtak elszármazottaknak, itt élőknek egyaránt.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. december 16. hétfő • Etelka
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Erzsébet-napi rendezvény újbor bemutatásával2019. november 23-án Csepregen a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtárban tartották az Erzsébet-napi rendezvényt.
Egyházasfalu év végi szeretetszeleteiAz emberes hónapok beköszöntével a közeledő év vége, az örömteli adventi várakozás mindannyiunkat egyfajta lelki számadásra készteti. Ezáltal még nyitottabbá válunk hagyományos ünnepeink megélésére is, melyek fontos, erőt adó szeretetszeletekként vannak jelen életünkben.
Idén is hintóval érkezett a Mikulás Csepregbe (+fotógaléria)
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online