Egyházasfalu nyári igenjei…

2018. augusztus 24. | Szerző: Major Izabella
Témakör: Közélet | Település: Egyházasfalu
Egyházasfalu nyári igenjei…

Évről évre nyár eleji faluprogramjaink kiemelkedő eseménye a Szent Iván napjához kapcsolódó falufutás a legrettegettebb betegségben szenvedőkért, amelynek megrendezésére immár hetedik alkalommal igennel szavazott közösségünk.

A Keresztényi Pékség előtt szombat este gyülekező tettre kész csapatot ezúttal háromszoros meglepetés érte. Megtisztelt bennünket jelenlétével országgyűlési képviselőnk, Barcza Attila úr, és nagy örömünkre együtt tartott velünk új háziorvosunk, dr. Fürtös András is. A harmadik meglepetés pedig stílusosan, ugyancsak az életmentésről szólt, amikor a helyi Sportegyesület bemutatta legújabb nyereményét, egy vadonatúj defibrillátort, amelyet egyúttal felajánlottak községünk javára. Az indulás lelkesítő hangulata jellemezte a közel 6 km-es táv megtételét is, majd a visszaérkezés ugyancsak nagyszerű meglepetéssel folytatódott. Hollósi János vendéglős a tőle már hagyományos, remek halászlével és gulyással invitálta asztalhoz a résztvevőket, sőt gondoskodott a jó vacsorához illő mulatós zenéről. Az évek óta megismételt, sok fáradozással járó, önzetlen segítségéért ezúttal is köszönetet mondunk. Kis falunk második nyári igenje a mindig nagy érdeklődéssel várt batyusbált köszöntötte. A Metőc Parti Falufejlesztő Egyesület idén is szeretettel várta vendégeit a Platán téri rendezvényre, ahol már délutántól kezdve biztosítottak programokat. A kisebbeket a mindig népszerű ugrálóvár és sok-sok zsákbamacska várta. Emellett értékes és érdekes Paverpool képkészítő foglalkozáson vehettek részt Várallai Veronika vezetésével. A délutáni vidám hangulat természetesen az esti felnőtt bálon is folytatódott, kitűnő zenével, jókedvű koccintássokkal, finom süteményekkel és jóízű beszélgetésekkel. A helyi vállalkozók és a lakosság által felajánlott, majd leleményesen összeállított tombolacsomagok is nagy sikert arattak. Az éjfél után lassan elköszönő báli közönség elégedetten távozott, már előre kérve és igent mondva a jövő évi folytatásra is.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. január 18. péntek • Piroska
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Büköt, Csepreget érintő útfejlesztés  Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője lapunknak egy fontos fejlesztés lehetőségéről számolt be.
Csepregi rozé sikerekNagy öröm volt jómagam illetve családom számára, hogy idén tavasszal a csepregi, valamint a Vas megyei borversenyen a 2017-es évjáratú rozé borainkkal elsők lettünk rozé kategóriában.
Vízkereszti bormustra CsepregenA szőlőtőkék csendesen pihennek a hó alatt, ilyenkor a gazdának nincs több dolga a hegyen annál több a borospincében. Most van az iskolázó pince műveletek ideje.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online