Csepregre hintón érkezett a Mikulás!

December 5-én lovas hintón érkezett meg krampuszai kíséretében a Mikulás Csepreg városába.

2018. január 24. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Csepregre hintón érkezett a Mikulás!

A Mikulás-várás főtéri hagyományát 13 éve a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület indította el. Azóta minden évben december 5-én a város több pontján feltűnik a Nagyszakállú.

Vlasich Krisztián polgármester elmondta, hogy a kezdeményezéshez a kezdeti két év után csatlakozott a Területi Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata, majd a város önkormányzata is. Lágler József lovas hintójával minden évben lelkesen segít, és a borosgazdák is támogatják a rendezvényt. - Aktív szervezeti segítséget is kapunk a George Sorel és az Idős Lakókért Alapítványtól, akik már több éve segítik a program sikeres megvalósulását - nyilatkozta az egyesület elnöke. A hagyományokhoz híven elsőként a Területi Gondozási Központ idős lakóihoz látogatott el a Mikulás: az idősek mondókákkal, versekkel készültek, és cserébe gondosan összeállított ajándékcsomagot kaptak. Ezt követően a Nagyszakállú a Promenádon gyülekező gyermeksereghez sietett, a kicsik hangos énekszóért és mondókákért cserébe bőségesen kaptak az édességgel teli zsákból. Eközben hangulatos zene, karácsonyi fények, forralt bor és forró tea várta a Promenádra látogatókat, de süteményekből sem volt hiány, hiszen a George Sorel Alapítvány a Területi Gondozási Központ és az Idős Lakókért Alapítvány gondoskodott minderről.
Az este zárásaként a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába suhant hintóján a Mikulás, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által összeállított csomagokat osztotta szét a gyermekeknek. A csomagok összeállítását anyagilag támogatta az önkormányzat Horváth Gábor bizottsági elnök által vezetett Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottsága.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. január 18. péntek • Piroska
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Büköt, Csepreget érintő útfejlesztés  Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője lapunknak egy fontos fejlesztés lehetőségéről számolt be.
Csepregi rozé sikerekNagy öröm volt jómagam illetve családom számára, hogy idén tavasszal a csepregi, valamint a Vas megyei borversenyen a 2017-es évjáratú rozé borainkkal elsők lettünk rozé kategóriában.
Vízkereszti bormustra CsepregenA szőlőtőkék csendesen pihennek a hó alatt, ilyenkor a gazdának nincs több dolga a hegyen annál több a borospincében. Most van az iskolázó pince műveletek ideje.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online