Csepregi rozé sikerek

2019. január 17.
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Csepregi rozé sikerek

Nagy öröm volt jómagam illetve családom számára, hogy idén tavasszal a csepregi, valamint a Vas megyei borversenyen a 2017-es évjáratú rozé borainkkal elsők lettünk rozé kategóriában.

December 6-án, Miklós napján huszadik alkalommal került megrendezésre Kunszentmiklóson az országos rozé borverseny, amelyre mindkét 2018-as rozé újborunkkal neveztünk.
A versenyre az ország minden területéről, köztük neves, nagy múltú borászatokból is érkeztek minták. A közel 340 tétel
között Pinki Kékfrankos, valamint Zweigelt-Blauburger rozénk arany minősítést szerzett.
A csepregi Néber-Tóth pince minden évben nagy kihívásnak tekinti a rozé készítését. Véleményem szerint egy szép rozé elkészítésének négy alapvető követelménye van: az egészséges vörös szőlő, a megfelelő érettségi fokban történő szüret, a megfelelő fajélesztő használata és a precíz reduktív erjesztés nélkülözhetetlen egy minőségi, friss, gyümölcsös rozébor előállításához. ( Jelenleg ezt a rosét a csepregi Hangya panzió kínálatában is megtalálhatjuk.)....

Tóth Marcell

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. április 18. csütörtök • Andrea, Ilma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ez történt TompaládonybanA tavalyi évhez hasonlóan a márciusi hosszú hétvégén került megrendezésre a várva-várt tavaszköszöntő rendezvény, ahol egyben megemlékeztünk az 1948-as forradalomról, nemzetünk újkori virágzásának legszebb időszakáról is.
Mécsesek a csepregi temetőben, ott is megemlékeztek az iskola névadójárólCsepregen a 2007-ben megnyílt új iskolát a helység jeles szülöttéről, dr. Csepregi Horváth Jánosról (1853–1945) nevezték el, akinek jelentős szerepe volt 1900 körül a hazai kisiparosok fogyasztási és értékesítési szövetkezetekbe tömörítésében; munkásságáért nemességet is nyert.
Farsang TömördönAz elmúlt évektől egy kicsit eltérő volt az idei farsang időszaka községünkben. Mindenki számára ismerős, hogy január 6-án kezdődik a mulatozás időszaka, nálunk a buszmegálló „álarcai” már jelezték, hogy idén hosszú lesz ez a vidámsággal bővelkedő idő.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online