Büköt, Csepreget érintő útfejlesztés

2019. január 18. | Szerző: yde
Témakör: Közélet | Település: Bük, Csepreg
Büköt, Csepreget érintő útfejlesztés

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője lapunknak egy fontos fejlesztés lehetőségéről számolt be.

Karácsony előtt jelent meg az a Kormányhatározat, amely a Magyar Falu Program részeként ütemezetten megvalósuló kistelepüléseket érintő útfejlesztéseket tartalmazza. Az ország számos pontján indul meg így a felújítás előkészítése, ezek között szerepel a Cirák-Tompaládony-Zsira összekötő út Bük és Csepreg közötti szakasza is. Ágh Péter a kormányhatározat kapcsán elmondta, hogy sok megbeszélés és tárgyalás vezetett el addig, hogy belátható közelségbe került a szakasz felújítása. A képviselő bízik abban, hogy a fejlesztés szükséges lépéseinek ütemezett megvalósulása esetén minőségi összeköttetés jöhet létre a térségben a két város és környéke között. Ez a feladat a Magyar Közútra vár. Ágh Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy a most induló program az 5.000 fő alatti települések számára indul, a Kormány célja az, hogy hatékony fejlesztésekkel hozzájáruljanak a kistelepülések, kisvárosok megtartó erejének növeléséhez.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. április 18. csütörtök • Andrea, Ilma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ez történt TompaládonybanA tavalyi évhez hasonlóan a márciusi hosszú hétvégén került megrendezésre a várva-várt tavaszköszöntő rendezvény, ahol egyben megemlékeztünk az 1948-as forradalomról, nemzetünk újkori virágzásának legszebb időszakáról is.
Mécsesek a csepregi temetőben, ott is megemlékeztek az iskola névadójárólCsepregen a 2007-ben megnyílt új iskolát a helység jeles szülöttéről, dr. Csepregi Horváth Jánosról (1853–1945) nevezték el, akinek jelentős szerepe volt 1900 körül a hazai kisiparosok fogyasztási és értékesítési szövetkezetekbe tömörítésében; munkásságáért nemességet is nyert.
Farsang TömördönAz elmúlt évektől egy kicsit eltérő volt az idei farsang időszaka községünkben. Mindenki számára ismerős, hogy január 6-án kezdődik a mulatozás időszaka, nálunk a buszmegálló „álarcai” már jelezték, hogy idén hosszú lesz ez a vidámsággal bővelkedő idő.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online