Az országházban jártak a csepregiek

2018. február 6. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Közélet | Település: Csepreg, Budapest
Az országházban jártak a csepregiek

Nemrég ismét csaknem száz csepregi szállt buszra, hogy Bécs, Pozsony és Tihany után ezúttal Budapestre kiránduljanak.

Vlasich Krisztián polgármester szervezésében két autóbusz indult december 9-én, szombaton reggel a csepregi önkormányzati hivatal elől. Mindkét buszban lelkes csepregiek ültek, akik már nagyon várták az újabb közös kirándulást. Ágh Péter országgyűlési képviselő meghívására az Országházba látogathattak el az érdeklődök. A látogatóközponton keresztül szakképzett idegenvezető kíséretével indult az országházi séta. A szobrokkal és díszfestéssel gazdagon borított lépcsőházon, folyosókon keresztül érték el a főemeletet, ahol a színes üvegablakokon keresztül csodálatos panoráma tárult a szemük elé. Innen a kupolacsarnokba vezetett az útjuk, ahol azt is megtudták, hogy az épület mértani középpontjában őrzik a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, amelyeket honvéd koronaőrök vigyáznak a nap 24 órájában. A társalgón keresztül a felsőházi ülésteremet tekinthették meg, amely ma főként konferenciák és diákprogramok helyszínéül szolgál. Itt köszöntötte a fővárosba látogató csepregieket Ágh Péter képviselő is, aki elmondta, hogy 2006 óta tagja a parlamentnek, 2010-től pedig a választókerület egyéni képviselőjeként dolgozik. Több ezer látogatót fogadott már Vas megyéből, hiszen fontosnak tartja, hogy az állampolgárok megismerjék azt a helyet, ahol ő értük dolgozik. A világörökség részét képező épület nevezetességeinek megtekintése után a Vörösmarty térre, az adventi és karácsonyi kirakodóvásárra látogattak el a kirándulók. Forró tea, forralt bor kíséretében a hideg idő ellenére is gyorsan és kellemesen teltek az órák. Körbejárhatták a Szent István Bazilikát, de kürtös kalácsra, sült gesztenyére is jutott idő. A csaknem háromórás hazaút előtt egy kiadós vacsora is szerepelt a tervében, így bőven jutott idő a közös élmények felelevenítésére és kötetlen baráti beszélgetésekre a képviselő-testület tagjai körében.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. január 19. szombat • Sára
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Büköt, Csepreget érintő útfejlesztés  Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője lapunknak egy fontos fejlesztés lehetőségéről számolt be.
Csepregi rozé sikerekNagy öröm volt jómagam illetve családom számára, hogy idén tavasszal a csepregi, valamint a Vas megyei borversenyen a 2017-es évjáratú rozé borainkkal elsők lettünk rozé kategóriában.
Vízkereszti bormustra CsepregenA szőlőtőkék csendesen pihennek a hó alatt, ilyenkor a gazdának nincs több dolga a hegyen annál több a borospincében. Most van az iskolázó pince műveletek ideje.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online