A város szépkorúit köszöntötték

2019. május 14. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
A város szépkorúit köszöntötték

Kilencvenéves városi polgároknál járt a csepregi polgármester, a jubileum alkalmával otthonukban látogatta meg, s köszöntötte fel őket.

A városvezetés kiemelt hangsúlyt fektet az idősek társadalmi megbecsülésre, fontosnak tartja az általuk végzett értékek megőrzését, továbbvitelét. Az immáron hagyományossá vált őszi idősek napi rendezvény mellett, a kiemelkedő kort betöltő szépkorú polgár részére külön köszöntést szerveznek Csepregen. Az elmúlt hetekben a 90 éves jubileumi születésnapját ünneplő Marothi Lászlót köszöntötte a városvezető. Laci bácsi 1929-ben született, vépi származású. Életében meghatározó szerepet töltött be a munka, mely révén került Csepreg városába is, a szövetkezeti boltok üzemágvezetője volt. Házasságából két gyermekük született, három dédunokájuk van. Feleségével ezévben még egy évfordulót ünnepelhetnek majd, a szépkorúaknak 65 éves házasságukat ünneplik júniusban. A 90 éves Pájer Lajosné Margit néni Ady utcai otthonában fogadta a polgármestert. Vlasich Krisztián egy csokor virággal és csokoládéválogatással viszonozta a kedves fogadtatást, de átadásra került a város, valamint Orbán Viktor miniszterelnök személyhez szóló emléklapja is. Margit néni tizenhárom évet dolgozott az általános iskolában, majd a tűzoltóság kötelékében tevékenykedett szintén ennyi esztendőt. Öt unokája és öt dédunokája született. Fontosnak tartja a helyi hagyományok megőrzését és a civil közösségi életet, így hosszú idők óta tagja a Farkas Sándor Egyletnek is. Mindkét ünnepeltnek jó egészséget és szeretetteljes éveket kívánt a polgármester.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Hősök napi megemlékezésA magyar hősök emlékünnepének története IV. Károlynak, az utolsó magyar királynak a kezdeményezéséig nyúlik vissza.
Elkezdődött a 14. Gyógybor napok Bükön (fotógaléria)
Családi Nap Völcsejen2019. június 22-én került megrendezésre Völcsejen a hagyományos Családi Nap. Színes program várta az odalátogatókat: kézműves foglalkoztató, ugráló vár, homokkép készítés, helyi termelő termékeinek kóstolása, lovaglási lehetőség és tombolasorsolás.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online