A jubileumi 20. Vas Megye bálját Bükön rendezték a Fürdő Étteremben.

2018. január 26. | Szerző: yde
Témakör: Közélet | Település: Bük
A jubileumi 20. Vas Megye bálját Bükön rendezték a Fürdő Étteremben.

A vendégeket a 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület és a 83. Honvéd Gyalogezred tagozat díszőrsége, Kocsis Korina, Miss Europa 2016, és Patthy Krisztina borkirálynő fogadta.

A köszöntők sorát dr. Borhy László akadémikus, egyetemi tanár, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora nyitotta meg. Történészként elemezte a bálok eredetét, ami már az ókorból ered. Köszöntőt mondott Majtényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, majd a nyitóbeszédeket dr. Németh Sándor, Bük polgármestere zárta. Az Ungaresca Táncegyüttes Kállai kettős nyitótánca után vacsora következett, amelynek minőségére a garancia a Pereznyák család volt. Az est folyamán fellépett Galaxy Tánczenekar a Répce-menti Férfikar bordalokkal, majd Charlie következett. Éjfélkor adták át az „Év Vasi Embere 2017" díjat: az elismerést Brenner József atya kapta meg a kuratórium egyhangú döntése alapján. A díjat vértanú testvére alapítványa javára ajánlotta fel. A közönség állva tapsolta meg a kitüntetettet. A díjat Majtényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület elnöke adta át. A rendezvény ideje alatt finom pálinkákat és borokat kóstolhattak a csepregi borászok jóvoltából.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. január 19. szombat • Sára
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Büköt, Csepreget érintő útfejlesztés  Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője lapunknak egy fontos fejlesztés lehetőségéről számolt be.
Csepregi rozé sikerekNagy öröm volt jómagam illetve családom számára, hogy idén tavasszal a csepregi, valamint a Vas megyei borversenyen a 2017-es évjáratú rozé borainkkal elsők lettünk rozé kategóriában.
Vízkereszti bormustra CsepregenA szőlőtőkék csendesen pihennek a hó alatt, ilyenkor a gazdának nincs több dolga a hegyen annál több a borospincében. Most van az iskolázó pince műveletek ideje.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online