A Csepregi Répcevölgye Vadásztársaság sikerei a Megyei Vadásznapon

2019. augusztus 29. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
A Csepregi Répcevölgye Vadásztársaság sikerei a Megyei Vadásznapon

A Megyei Vadásznapot 2019. aug.17-én rendezték meg. Körmend adott helyet ennek a rangos eseménynek a Batthyányi – kastély parkjában.

Változatos programok közül lehetett választani és különböző verseny kiírásokra is jelentkezhettek a társaságok. A Csepregi Répcevölgye Vt. tagjai is megméretették magukat. A szerencse is melléjük szegődött ezen a napon, hiszen a vadétel főzőversenyben 1. helyezést értek el, a szarvas pörkölt pedig különdíjat kapott. A nyertes menü: Fürjleves; Medvehagymás, vargányás, zsemlyetöltelékkel készített acsádi szalonka, kapormártással; Szarvas pörkölt, szarvas gerinc öregvadász módra, burgonya fánkkal, Szilvával töltött fácánmell, gyümölcsmártással. A főzőcsapat tagjai: Doma Lajos, Hegedűs Ervin, Ipkovics Ákos, Ipkovics Dávid, Kontó Helga, Kontó Sándorné, Molnár Sándor, Szalay Richárd. A pálinka versenyen is elhozták a legjobb pálinka címet. Arany minősítést kapott Hegedüs Ervin cseresznyepálinkája, és ezzel elnyerte A Vas megyei Vadászok Pálinkája címet is 2019. évre. Aranyminősítést kapott Hegedüs Ervin őszibarackból készített pálinkája is, valamint Kontó Helga birspálinkája ezüst, szilvapálinkája bronz minősítést szerzett. A Vadászok bora borversenyen is jól szerepeltek a Csepregi borok. Arany minősítést kapott a Vinóra Borház Olaszrizlingje, Chardonnay bora, Kékfrankos rozéja és a 2017-es évjáratú Shiraz bora. Arany minősítést kapott a Néber-Tóth Pincészet Kékfrankosa és Kékfrankos- Cabernet Frans cuvéje. Arany minősítésben részesült a Horváth Pincészet Pinot noirja is. A Vadásztársaság két tagját pedig elismerésben részesítették. Mészáros Gyulát és Mayer Bertalant a vadgazdálkodásban és a vadászati kultúra ápolásában végzett munkájáért Nimród Vadászéremmel tüntették ki.
Üdv a vadásznak, tisztelet a vadnak!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. október 23. szerda • Gyöngyi
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Akik sokat dolgoztak a közösségért CsepregenElőző lapszámunkban bemutattuk a csepregi búcsúhoz kapcsolódó eseményeket, olvashattak a kitüntetések átadásáról is. Most közzé tesszük a méltatásokat és a kitüntetettek fotóit.
Egymás nemzettestvérei - Horvát nap CsepregenNagyszabású programokkal, könyvbemutatóval színesített programmal készült Csepreg Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata.
Idén is kirándult Sajtoskál Szeptember 14-én, szombaton Sajtoskál lakosai meglátogatták Székesfehérvárt. A hagyományos falukiránduláson idén 69 fő vett részt. Reggel 7 órakor indult a busz a helyi Művelődési ház elől.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online