50 éves találkozó

2017. szeptember 27. | Szerző: Sárváry Zoltán
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
50 éves találkozó

Izgatott várakozással gyülekeztek a Csepregi Általános Iskola 1967-ben végzett diákjai az osztálytárs, Reseterics Ferenc vendéglőjében, hogy újra felelevenítsék immár félévszázados élményeiket, megkopott fényképek által őrzött időtálló emlékeiket.

Akik évtizedek óta nem találkoztak egymással, örömmel fedezhették fel a már lassan halványuló, de soha el nem feledett arcvonásokat, mosolyokat.
Az osztályfőnökök közül sajnos már csak Varga Zoltánné lehetett jelen. Anci néni megosztotta velünk a fiatal tanárházaspár örömteli csepregi pályafutásának élményeit. Zoli bácsira, jóságára, finom, szép beszédjére már csak emlékezhetünk, hiszen korán elragadta a halál. Számunkra ők szinte egy új világot jelentettek, vidáman, hittel, szeretettel, mély emberséggel tanítottak, neveltek. Anci néni elmondta, hogy bennük is mély nyomokat és szép emlékeket hagytak a csepregi évek, s ehhez a mi osztályaink és szüleink is hozzájárultak.
A rendhagyó osztályfőnöki óra folytatásában mindenki beszélt egy kicsit magáról, nem hagyva ki természetesen a hirtelen felvillanó régi emlékeket, csínytevéseket, de útnak indító tanulságokat sem. Felidéztük elhunyt tanáraink, fiatalon eltávozott osztálytársaink, barátaink emlékét.
A finom vacsora után zeneszó mellett folytatódott az élmények sorolása, az időbeli távolság homályába vesző történések kontúrjai újra kiélesedtek, oly közel kerültünk egymáshoz, mint hajdanán.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. április 23. hétfő • Béla
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Húsvétvárás TömördönMárcius 24-én szombaton tartottuk húsvétváró kézműves foglalkozásunkat Tömördön. Kicsik és a nagyok jól érezték magukat.
Tavaszköszöntő TompaládonybanA hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került tavaszváró rendezvényünk. Március 17-én, szombaton próbáltuk előcsalogatni a kikeletet, amit csak a színfalak mögött sikerült megvalósítani, hisz az időjárás ezen a napon, igazán zord arcát mutatta.
Köszöntötték a csepregi Borbarát HölgyeketA Nemzetközi Nőnap 1917 óta /Magyarországon 1948 óta/ állandósított dátuma március 8. Ezen a napon vagy ennek táján a férfiak köszöntik a nőket. Ez a szokás máig is él, sőt olyan közösségekben is gyakorolják, mint a csepregi Hegyközség és a csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online