50 éves találkozó

2017. szeptember 27. | Szerző: Sárváry Zoltán
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
50 éves találkozó

Izgatott várakozással gyülekeztek a Csepregi Általános Iskola 1967-ben végzett diákjai az osztálytárs, Reseterics Ferenc vendéglőjében, hogy újra felelevenítsék immár félévszázados élményeiket, megkopott fényképek által őrzött időtálló emlékeiket.

Akik évtizedek óta nem találkoztak egymással, örömmel fedezhették fel a már lassan halványuló, de soha el nem feledett arcvonásokat, mosolyokat.
Az osztályfőnökök közül sajnos már csak Varga Zoltánné lehetett jelen. Anci néni megosztotta velünk a fiatal tanárházaspár örömteli csepregi pályafutásának élményeit. Zoli bácsira, jóságára, finom, szép beszédjére már csak emlékezhetünk, hiszen korán elragadta a halál. Számunkra ők szinte egy új világot jelentettek, vidáman, hittel, szeretettel, mély emberséggel tanítottak, neveltek. Anci néni elmondta, hogy bennük is mély nyomokat és szép emlékeket hagytak a csepregi évek, s ehhez a mi osztályaink és szüleink is hozzájárultak.
A rendhagyó osztályfőnöki óra folytatásában mindenki beszélt egy kicsit magáról, nem hagyva ki természetesen a hirtelen felvillanó régi emlékeket, csínytevéseket, de útnak indító tanulságokat sem. Felidéztük elhunyt tanáraink, fiatalon eltávozott osztálytársaink, barátaink emlékét.
A finom vacsora után zeneszó mellett folytatódott az élmények sorolása, az időbeli távolság homályába vesző történések kontúrjai újra kiélesedtek, oly közel kerültünk egymáshoz, mint hajdanán.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. január 20. szombat • Sebestyén
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Adomány a szebb karácsonyértAz ünnep közeledtével fontos, hogy gondoljunk a nehézségekkel küzdő családokra, idős, beteg emberekre is, akiknek nem lehet teljes a karácsonyuk.
Tettre készen 125 éve EgyházasfalubanNevezetes dátum marad községünk Önkéntes Tűzoltó Egyesületének életében november harmadik szombatja, amikor volt csapattársaik, s a meghívott vendégek gyűrűjében teljes létszámban és díszes egyenruhában sorakozott fel a jelenlegi aktív tagság, hogy a kezdetekre visszaemlékezve fejet hajtsanak az alapító elődök, és 125 év példás múltja előtt.
Püspöki áldás. Felszentelték a répceszentgyörgyi ravatalozót (képgaléria)
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online