50 éves találkozó

2017. szeptember 27.
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
50 éves találkozó

Izgatott várakozással gyülekeztek a Csepregi Általános Iskola 1967-ben végzett diákjai az osztálytárs, Reseterics Ferenc vendéglőjében, hogy újra felelevenítsék immár félévszázados élményeiket, megkopott fényképek által őrzött időtálló emlékeiket.

Akik évtizedek óta nem találkoztak egymással, örömmel fedezhették fel a már lassan halványuló, de soha el nem feledett arcvonásokat, mosolyokat.
Az osztályfőnökök közül sajnos már csak Varga Zoltánné lehetett jelen. Anci néni megosztotta velünk a fiatal tanárházaspár örömteli csepregi pályafutásának élményeit. Zoli bácsira, jóságára, finom, szép beszédjére már csak emlékezhetünk, hiszen korán elragadta a halál. Számunkra ők szinte egy új világot jelentettek, vidáman, hittel, szeretettel, mély emberséggel tanítottak, neveltek. Anci néni elmondta, hogy bennük is mély nyomokat és szép emlékeket hagytak a csepregi évek, s ehhez a mi osztályaink és szüleink is hozzájárultak.
A rendhagyó osztályfőnöki óra folytatásában mindenki beszélt egy kicsit magáról, nem hagyva ki természetesen a hirtelen felvillanó régi emlékeket, csínytevéseket, de útnak indító tanulságokat sem. Felidéztük elhunyt tanáraink, fiatalon eltávozott osztálytársaink, barátaink emlékét.
A finom vacsora után zeneszó mellett folytatódott az élmények sorolása, az időbeli távolság homályába vesző történések kontúrjai újra kiélesedtek, oly közel kerültünk egymáshoz, mint hajdanán.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. október 19. péntek • Nándor
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A Dunakanyar nevezetességihez kirándultakSzeptember 22-én, szombaton hagyományos buszos kirándulásra invitálták a csepregi polgárokat, Vlasich Krisztián polgármester kezdeményezésére, Visegrádra és Esztergomba látogattak el.
Kétszáz éve születtek a csepregi „alsó kastély” hajdani uraiA csepregi Alsóvárosban még áll a több építészettörténeti elemet ötvöző, eklektikus stílusú Markovich/Markovics-, később Rottermann-kastély néven ismert épület. Noha elhagyottan, elhanyagoltan.
Vigyázz, kész, KABARÉ! különleges kabaré (fotógaléria)
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online