Hírek Közélet témában

2020. január 21. | Nemesládony
Adventtől szilveszterig Nemesládonyban

Az év utolsó hónapjában rengeteg esemény történt Nemesládonyban. December elsején adventi gyertyagyújtásra gyűltünk össze a faluházban.

2020. január 15. | Simaság
Simaság – Festetics Imre-emléknap és konferencia

Simaságon hatodik alkalommal rendeztek Festetics Imre-emléknapot és konferenciát. Ennek helyszíne a gróf bátyjáról, Festetics Györgyről elnevezett Művelődési Ház volt.

2020. január 13. | Csepreg
Forralt boros túrával búcsúztatták az Óévet Csepregen

Bor, friss levegő, mozgás, kikapcsolódás, baráti beszélgetések, vidámság

2020. január 9. | Simaság
SIMASÁG: Nyugdíjas nap

A település képviselőtestülete november 30-ra hívta össze a faluban élő nyugdíjasokat, hogy találkozzanak és közösen eltölthessenek egy vidám, kötetlen szombat délutánt.

2020. január 7. | Tompaládony
Születésnap

November 16-án 15 órai kezdettel benépesült a faluház. A legfiatalabb Illés gyermek népes családja töltötte meg a nagytermünket. Felesége Marika 60. és nagyfia Miklós 40. születésnapját ünnepelték.

2020. január 7. | Sopronhorpács
90 éves hölgyet köszöntöttek

Kilencvenedik születésnapja alkalmából üdvözölték Berényi Mária nénit Sopronhorpács község vezetése, Czipetics Györgyné jegyző asszony és Talabér Jenő polgármester. Mária nénit e jeles nap alkalmából a köszöntők ajándékcsomaggal és miniszteri oklevéllel köszöntötték.

2020. január 3. | Meszlen
Idősek napi találkozó Meszlenben

2019. 11. 23-án, szombaton került megrendezésre az idősek napi találkozó Meszlenben. Az egybegyűlteket Őri Zoltán polgármester köszöntötte szívhez szóló beszédével.

2019. december 18. | Sopronhorpács
Márton-napi lámpás felvonulás Sopronhorpácson és Egyházasfaluban

Szent Márton ünnepnapjához, november 11-hez számos népszokás, néphit kapcsolódik Magyarországon. A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.

2019. december 12. | Csepreg
Erzsébet-napi rendezvény újbor bemutatásával

2019. november 23-án Csepregen a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtárban tartották az Erzsébet-napi rendezvényt.

2019. december 11. | Egyházasfalu
Egyházasfalu év végi szeretetszeletei

Az emberes hónapok beköszöntével a közeledő év vége, az örömteli adventi várakozás mindannyiunkat egyfajta lelki számadásra készteti. Ezáltal még nyitottabbá válunk hagyományos ünnepeink megélésére is, melyek fontos, erőt adó szeretetszeletekként vannak jelen életünkben.

2019. december 5. | Bük
Bükön már tegnap járt a Mikulás (fotógaléria)

A Művelődési Központ és a Roma Önkormányzat szervezésében köszöntötte és ajándékozta meg a gyerekeket a Mikulás

2019. december 3. | Bük
Megkezdődött a fásítás a Bükfürdő Thermal & Spa® újonnan vásárolt területén

A Büki Gyógyfürdő Zrt. 2019. tavaszán vásárolta meg a fürdő mellett található területet, így az önkormányzat tulajdonában álló telkekkel együtt 6 hektárnyi fejlesztési terület áll rendelkezésre.

2019. november 26. | Csepreg
Kamper Natália a 20. Kőszegi Borkirálynő

Egy hónapja már, hogy a szüreti borkirálynő-választáson a 29 éves, nagycenki születésű Kamper Natália nyerte el a kőszegi borkirálynő címet, így ismét Csepregbe került a korona. Nati állattenyésztő mérnökként végzett.

2019. november 22. | Meszlen
Igazi falusi esküvő Meszlenben

Szeptember 14-én a kora délutáni órákban lázasan gyülekeztek a falubeliek, és kíváncsian várták, hogy megjelenjen az ifjú pár, hiszen rég lehettek részesei egy igazi, ízig-vérig falusi esküvőnek.

2019. november 20. | Szakony
Elszármazottak találkozója Szakonyban

Szeptember 28-án első alkalommal rendezték meg a Szakonyból elszármazottak találkozóját. A település vezetősége és lakói nevében Farkas Gyula polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

2019. november 20. | Csepreg
Családi nap a csepregi Répcevölgye Vadásztársaságnál

2019. szeptember 29-én az éves taggyűlés után a hagyományokhoz híven ebben az évben is családi napot tartottak a Vadásztársaság tagjai. Erre az alkalomra a vadászok meghívják a feleségeket, gyerekeiket, unokákat, mintegy engesztelésként a sok lesen töltött óráért.

2019. november 18. | Nagygeresd
Nyugdíjasok köszöntése

Az előbbi szép gondolatokkal hívta és várta Nagygeresd Község Képviselő-testülete október 5-én településünk nyugdíjasait egy közös ünneplésre.

2019. november 14. | Zsira
Tök Jó Napunk volt

Ha Tök Jó Nap, akkor már szinte biztos, hogy esik az eső is, és ez most sem volt másképp. De a versenyző csapatok kedvét ez cseppet sem szegte. Gyorsan sátrakat állítottak, nagy ernyőket tettek e kondérok fölé, és kezdődhetett is a jó hangulatú főzőverseny.

2019. november 12. | Nemesládony
Mobilitási nap Nemesládonyban

A tavalyihoz hasonlóan idén is részt vett Nemesládony a mobilitási pályázaton, melyen ötszázezer forintot nyert. Az összeget sportszerek vásárlására fordították. További kerékpárokkal, trambulinnal, labdákkal, fittball-labdákkal, súlyzókkal, rollerekkel, dartssal, röplabda hálóval és még nagyon sok hasznos eszközzel gazdagodott az Önkormányzat, és ezáltal a falu lakói.

2019. november 7. | Csepreg
Köszönet

2019. október 31.
Halloween party Tömördön!

2019. október 26-án különleges halloween partyn vettünk részt a tömördi faluházban.

2019. október 30. | Zsira
Hazahívó – elszármazottak találkozója Zsirán

Első alkalommal várta haza valamikori lakóit Zsira szeptember 28-án, s egy régi álom teljesült ezzel. A Nemzeti Kulturális Alap pályázatán az igényelt 800 ezer forint helyett csak 300 ezer forintot sikerült elnyerni, de ez már lehetővé tette a szervezés megkezdését.

2019. október 25. | Sopronhorpács
Kedvezett az időjárás a Sopronhorpácsi Traktoros Napnak

Szeptember 7-én borús időre ébredtek a Sopronhorpácsiak, azonban a kedvezőtlen időjárás nem szegte kedvüket, hiszen nagy esemény volt készülőben aznap.

2019. október 22. | Csepreg
Akik sokat dolgoztak a közösségért Csepregen

Előző lapszámunkban bemutattuk a csepregi búcsúhoz kapcsolódó eseményeket, olvashattak a kitüntetések átadásáról is. Most közzé tesszük a méltatásokat és a kitüntetettek fotóit.

2019. október 18. | Csepreg
Egymás nemzettestvérei - Horvát nap Csepregen

Nagyszabású programokkal, könyvbemutatóval színesített programmal készült Csepreg Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata.

2019. október 15. | Sajtoskál
Idén is kirándult Sajtoskál

Szeptember 14-én, szombaton Sajtoskál lakosai meglátogatták Székesfehérvárt. A hagyományos falukiránduláson idén 69 fő vett részt. Reggel 7 órakor indult a busz a helyi Művelődési ház elől.

2019. október 15. | Csepreg
Családi Nap - töretlen jókedv

A beköszöntő ősz ellenére gyermekzsivajtól volt hangos az egész Malomkert szeptember 7-én, hiszen negyedszer tartott Családi Napot a Csepreg Város Önkormányzata és a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület.

2019. október 11. | Tormásliget
Szépkorú köszöntése Tormásligeten

2019. szeptember 15-én ünnepelte településünkön Horváth Jánosné, Mariska néni, a 90. születésnapját!

2019. október 11. | Nemesládony
Nyárbúcsúztató Nemesládonyban

A képviselő-testület augusztus 24–én nyárbúcsúztató rendezvényre hívta a falu lakóit. A programok a faluháznál kezdődtek 9 órakor.

2019. október 10. | Bük
Átadták Bükfürdőn a Thermal & Spa® Medical Wellness központot (+fotók)

A Bükfürdő Thermal & Spa® új Medical Wellness szolgáltatása az október 10-i hivatalos megnyitó ünnepséget követően október 11-től várja vendégeit.

2020. január 23. csütörtök • Zelma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Adventtől szilveszterig NemesládonybanAz év utolsó hónapjában rengeteg esemény történt Nemesládonyban. December elsején adventi gyertyagyújtásra gyűltünk össze a faluházban.
Büki Testedzők disznóvágásos csapat összetartást szerveztek a Koczán háznál (fotók)
Simaság – Festetics Imre-emléknap és konferenciaSimaságon hatodik alkalommal rendeztek Festetics Imre-emléknapot és konferenciát. Ennek helyszíne a gróf bátyjáról, Festetics Györgyről elnevezett Művelődési Ház volt.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online