Szalagot kaptak a büki szakiskolások

2016. március 3. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Iskola | Település: Bük
Szalagot kaptak a büki szakiskolások

Február elején a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakiskola 11. évfolyamos pincér és szakács tanulói szüleikkel, rokonaikkal, barátaikkal, tanáraikkal együtt élték át életük egyik fontos állomásának ünnepélyes perceit.

A régi hagyományokban gyökerező szalagavatói ünnepség megható és vidám ünnepén Hárominé Orbán Erika igazgatóhelyettes asszony emlékeztette a diákokat, hogy a szalag, amit most kapnak, milyen fontos összekötő kapocs a számukra, összekovácsolódott közösségük egyik szimbóluma is. Pócza Csaba igazgató úr meleg hangon köszöntötte a végzős diákokat, elevenítette fel a szalagavatók hagyományát, szerepét a diákság életében, és kívánt sikeres felkészülést az elkövetkező megmérettetésre, a szakmai vizsgára, a szülőknek pedig sok-sok örömteli percet szerető gyermekeik életében. A végzősök tiszteletük és köszönetük jeléül szalagot tűztek Csándli Tiborné osztályfőnök és egyben a szakácsok szakoktatója, Szász Károly pincér szakoktató, Pócza Csaba igazgató úr, és dr. Németh Sándor polgármester úr ruhájára. A diákoknak osztályfőnökük tűzte fel az összetartozás jelképét. A végzősök nevében Németh Ármin mondott köszönetet tanáraik, szüleik áldozatos munkájáért, és kérte továbbra is támogató segítségüket, bíztató szavaikat, mosolyaikat. A diákok hálájukat szüleik felé egy-egy szál virággal fejezték ki. Az ünnepi percek után a vidámságé volt a főszerep. Képes összeállítással elevenítették fel az iskolában töltött legemlékezetesebb pillanatokat a legidősebb szakiskolások, majd vidám táncos produkciójuk következett. Zárásként pedig közös énekkel búcsúztak. A szalagavatói rendezvény a Fürdő Étteremben folytatódott, ahol a diákok keringője nyitotta a bált, majd tanáraikkal, szüleikkel táncoltak.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. április 20. péntek • Tivadar, Odett
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A csepregi iskola névadójának ünnepén Dr. Csepregi Horváth János (1853–1945) csepregi parasztcsaládból származott. A XIX. és XX. század fordulójának évtizedeiben háziipari, szakipari és mezőgazdasági ágakban beszerző-, termelő- és raktárszövetkezeteket szervezett az egész történelmi Magyarországon.
A Víz világnapja alkalmából a Művelődési Központ évek óta rajzpályázatot hirdet óvodás és iskolás gyerekek számára.
A büki szakközépiskola végzős pincér és szakács tanulói február 1-jén kapták meg ünnepélyes keretek között az iskolai tanulmányaik befejezését jelző kis szalagot.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online