Mézes napok

2018. november 13. | Szerző: Bse
Témakör: Iskola | Település: Bük
Mézes napok

A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola alsó tagozatosai idén az egészséghét témájának a mézet választották.

Mesés méhek címmel nagyon szép rajzokon jelenítették meg, hogy mit jelentenek számukra a méhek, mennyire ismerik a méhek életét. A negyedikesek mesét is írtak az őket megihlető méhecskékről. A kiállításon a méz szépségápolásban megmutatkozó erejét és gyógyító hatását ismerhették meg az érdeklődők. Többen jelezték az írásokban a méhek jótékonyságát is. Szorgos kis méhecskék készítettek méhecske röptetőt, festettek mézes-méhes bögrét és pólót. A Mézi tudja? című vetélkedőn ügyességüket és megszerzett ismereteiket is összemérték a 3-4. osztályos méhes csapatok. A mozgó méhkasban az 1. és 4. osztályosok zumbáztak, míg a 2. és 3. osztályosok a birkózás alapjaival ismerkedtek játékos formában. A méhek életéről, tevékenységéről és hasznáról filmet néztek a gyerekek és méhész beszélte meg velük a látottakat, hallottakat. Nagyon tanulságos volt, sok új ismerettel gazdagodtak! A hét zárása a mézkóstoló volt, ahol mindenki kedvére ízlelhette a különféle ízű mézeket. A legkedveltebb idén a gesztenye és természetesen most is a chilis volt. Bízunk benne, hogy az ismeretek, amiket a gyerekek a programok során szereztek, egészségük védelmében is megmutatkoznak majd! Egészségére mindenkinek!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. november 17. vasárnap • Hortenzia, Gergő
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Természetvédelmi nap az általános iskolábanTöbbszöri halasztás után június 12-én végre sikerült megtartani hagyományos természetvédelmi napunkat.
„Múlnak a gyermekévek, nincs visszaút….”50 éves Általános Iskolai osztálytalákozóra gyűltünk össze a Sopronhorpácsi iskolába.
Elkezdődött a VAKÁCIÓMár-már hagyománynak számít, hogy a vakáció első napján a képviselő-testület kirándulásra hívja a nemesládonyi gyermekeket és szüleiket, gyermeknap alkalmából.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online