HÚSZ ÉVES A SZAKKÉPZÉS BÜKÖN

Jubileumi ünnepségsorozat

2016. február 9. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Iskola | Település: Bük
HÚSZ ÉVES A SZAKKÉPZÉS BÜKÖN

A település iskolatörténetének szerves, de mégis jól elkülöníthető fejezete a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakiskolában folyó ma már 20 éves múltra visszatekintő szakképzés.

Bük város 750 éves évfordulójához kapcsolódva az iskola nevelőtestülete Húsz év - húsz esemény címmel nyújtott be pályázatot. Ennek keretében 20, a szakiskolások életéhez kapcsolódó eseményen emlékeztek meg diákok, pedagógusok a jeles évfordulóról. A jubileumi rendezvénysorozatot a tanévnyitó ünnepélyen nyitották meg. Iskolatörténeti kiállításon mutatták meg az elmúlt évek legszebb, legemlékezetesebb pillanatait. Kiemelt helyet foglaltak el a tablók, amelyeken az 526 végzős diák arcképe látható. Egy csokorba gyűjtötték azokat a diákokat, akik az évek során részt vettek a Szakma Kiváló Tanulója Versenyeken, és kiváló helytállásukkal bizonyították rátermettségüket a pincér és szakács szakmákban, és öregbítették az iskola, a város és egyben a térség hírnevét is. Az iskola vonzáskörzetében húsz kilométeres kerékpártúrán a vendéglátással kapcsolatos kvíz feladatokat oldottak meg a túrázók. Szállodalátogatásokon vettek részt a kilencedikesek, ezzel is segítették a gyakorlati helyek választását. Nyílt napot tartottak a nyolcadikos diákok és szüleik részére, ahol a tájékoztató mellett megkóstolhatták az érdeklődők az éppen elkészült finomságokat. Sportversenyeken mérték össze ügyességüket az alkalmi csapatok. A Főzőcske, de ökosan főzőverseny keretében a paleo ételek elkészítése volt a feladata a két-kétfős szakiskolás csapatoknak, illetve a pedagógusok is képviseltették magukat. A finom ételeket az iskola volt diákjai, ma elismert szakemberek zsűrizték, és a diáktársak fogyasztották el. Márton napi, illetve adventi vacsorákkal vendégelték meg a szüleiket a szakiskolás osztályok, ahol az ételeket a szakácstanulók készítették el szakoktatóik irányításával, a felszolgálást pedig a pincér tanulók gyakorolták szintén szakoktatóik vezetésével. Egy hamisítatlan disznótornak is részesei voltak a diákok, a 11. évfolyamosok vették ki leginkább részüket a munkából. A szakmai tanulmányút Budapestre vezetett. A Törley pezsgőgyárban ismerkedtek meg a kirándulók a pezsgőgyártás rejtelmeivel és kóstolhatták a finom nedűket. Majd az Operaház gyönyörű épületének megismerése nyűgözte le a kiránduló csoportot. A szép asztalok terítési versenyen a közelgő karácsonya készültek a pincérek. A jubileumi napon ünnepi műsorral és fogadással zárták a rendezvénysorozatot, melyen Pócza Csaba igazgató úr emlékezett vissza az elmúlt húsz esztendő legfontosabb eseményeire, a fejlesztésekre, nehézségekre és az elért sikerekre.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. október 20. szombat • Vendel
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A napokban befejeződött EFOP-4.1.3-17-2017-00254 számú projekt célja a Sárvári Tankerületi Központ fenntartásában lévő Bői Általános Iskola korszerűsítése. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatása fedezte.
A Szepesség gyöngyszemei A büki iskola hetedikes diákjaiként június 3–6. között kirándulhattunk az EMMI „Határtalanul” programja keretében a Felvidékre.
Délvidéken jártak a hetedikesekA Bői Általános Iskola immáron harmadik alkalommal nyerte el a Határtalanul programban való részvételt, melynek keretében idén májusban a Szelestei Általános Iskolával és a Kemenesmagasi Általános Iskolával közösen a délvidéken jártunk.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online