HULLADÉKBÓL ÚJRA ÉLET!

2018. november 28.
Témakör: Iskola | Település: Csepreg,
HULLADÉKBÓL ÚJRA ÉLET!

A Földművelésügyi Minisztérium felhívására pályázatot adott be az Írottkő Natúrparkért Egyesület a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésével kapcsolatos szemléletformálásra.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2,5 millió forinttal támogatta elképzeléseinket. A projekt témája Hulladékból újra élet! - a szelektív hulladékfeldolgozás jövője Kőszegen. A támogatott akciósorozat 2018. október 11. -2018. december 31. között valósul meg. Kőszeg mellett több natúrparki települést érint, a szemléletformálás több formáját valósítjuk meg a projekt alatt.
Beszerzésre került 40 db komposztláda, mely elsősorban intézmények részére került kiosztásra.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretén belül iskolai szemléletformáló road-show prezentációkkal, filmvetítéssel, beszélgetésekkel, helyi termék kóstoló biológiailag lebomló eco-catering eszközökkel. Helyi termékek: Naisz-méhészet - mézek, Lukácsházi lekvárok, Török Rita- szörpök, Vértes Ildikó - gyógytea, lekvárok, Csepregi pékség - kenyér

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. november 19. kedd • Erzsébet
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Természetvédelmi nap az általános iskolábanTöbbszöri halasztás után június 12-én végre sikerült megtartani hagyományos természetvédelmi napunkat.
„Múlnak a gyermekévek, nincs visszaút….”50 éves Általános Iskolai osztálytalákozóra gyűltünk össze a Sopronhorpácsi iskolába.
Elkezdődött a VAKÁCIÓMár-már hagyománynak számít, hogy a vakáció első napján a képviselő-testület kirándulásra hívja a nemesládonyi gyermekeket és szüleiket, gyermeknap alkalmából.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online