Farsangoztak a büki iskolások

2016. március 8. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Iskola | Település: Bük
Farsangoztak a büki iskolások

A hagyományokhoz hűen a büki iskolások az idei évben is két farsangi mulatságon szórakoztatták egymást és szüleiket, vendégeiket.

Az alsó tagozatos diákok a tanító nénikkel igazi büki karnevált varázsoltak a művelődési központ színháztermébe. A hangulatot a 4. évfolyamosok nagyon ötletes közös produkciója alapozta meg. A tanító nénik piknikjét a 40 fős hangya-csapat megzavarta, sőt Kis Grófo is megfigyelte a csapat „nézését, meg a járását". Az első és másodikosok osztályonként vonultak színpadra, hogy kis versikékkel bemutassák változatos, nagyon szép kivitelű, egyéni - „házilag készített" - jelmezeiket. A harmadik évfolyamosok között voltak egyéni jelmezek is, de csoportban is bemutatkoztak ők. Break tánccal fűszerezett Well hello koncerttel szórakoztatták a népes közönséget a 3. a-sok. A 3.b osztályosok pedig a Minyonok táncával nyűgözték le a nézőket. Meglepetésként az 1.a osztályos szülők Hófehérke és hét törpe jelenete szórakoztatta a farsangi délután résztvevőit. A szülőkből álló zsűrinek nem volt könnyű dolga, de kiválasztották osztályonként a legötletesebb jelmezeket és jutalmazták a viselőiket.
A felső tagozatosoknak a nyolcadikosok azt a feladatot adták, hogy forgassák vissza egy kicsit az idő kerekét és a szüleik, tanáraik korát idézzék meg a farsangi produkcióikban. Az ötödikesek reggeli tornával indították a napot, majd a mesék világába kalauzoltak el bennünket: a Mézga családdal nyaraltak, Hókuszpókot győzték le a hupikék törpikék. Egy rock-and-roll party-ra és Michael Jackson buliba is bepillantást nyertünk.
A hatodikosok a büki iskola egykori úttörőcsapatának életét mutatták be műsorukban. A tábori discoban pedig bemutatkozott a fiúknak a „Szexi lány", a „Csókkirály" pedig a lányokat vette le a lábáról. Az évfolyam közös záró produkciója a limbó-láz volt.
A hetedikesek egy megtalált időkapszula segítségével forgatták vissza az idő kerekét. Találtak mindenféle érdekes tárgyat is, de megtalálták a pletykáló Juliskát és Mariskát, egy tánciskolát, a katonaéletet. Az évfolyam záró táncából itt sem hiányozhatott a roki és a twist.
Az évfolyamok műsorát zárta, a bált pedig nyitotta a nyolcadikosok hagyományos, nagyon színvonalas angol keringője.
Mindkét rendezvényen sok-sok értékes nyeremény talált gazdára a tombolán, a büfékben pedig a szülők finomságokkal kínálták a táncolásban megfáradt bulizókat. Köszönet mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult diákjaink farsangi mulatságának sikeréhez.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. május 26. vasárnap • Fülöp
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Barangolás a Felvidéken  Határtalanul barangolni, határainkon kívül a Himnuszt méltósággal elszavalni, nemzeti színű szalagot kötni egy igaz ember méltó sírhelyén, a Csitári hegyek alatt énekelni, s koszorút hagyni Kodály emlékére…lélekemelő pillanatok, melyek mély nyomot hagyva formálják az embert.
Napelemekkel fejlesztették a tornatermetHajrá Csepreg - közös felkiáltással zárult az április 3-án megtartott átadóünnepség, diákok, tanárok, vezetők örültek együtt az újabb fejlesztési mérföldkőnek. Sokak elkötelezett munkájával, jó együttműködésével az általános iskola tornaterem energetikai korszerűsítésének második ütemét zárták le a vasi kisvárosban.
Összefogásból újultak meg az öltözők és a vizesblokkokCsepreg Város Önkormányzata és a Sárvári Tankerületi Központ közösen újította fel a tavalyi esztendő folyamán a városi általános iskola tornatermének vizesblokkjait, teljes körű munkát végeztek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online