Farsangoztak a büki iskolások

2016. március 8. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Iskola | Település: Bük
Farsangoztak a büki iskolások

A hagyományokhoz hűen a büki iskolások az idei évben is két farsangi mulatságon szórakoztatták egymást és szüleiket, vendégeiket.

Az alsó tagozatos diákok a tanító nénikkel igazi büki karnevált varázsoltak a művelődési központ színháztermébe. A hangulatot a 4. évfolyamosok nagyon ötletes közös produkciója alapozta meg. A tanító nénik piknikjét a 40 fős hangya-csapat megzavarta, sőt Kis Grófo is megfigyelte a csapat „nézését, meg a járását". Az első és másodikosok osztályonként vonultak színpadra, hogy kis versikékkel bemutassák változatos, nagyon szép kivitelű, egyéni - „házilag készített" - jelmezeiket. A harmadik évfolyamosok között voltak egyéni jelmezek is, de csoportban is bemutatkoztak ők. Break tánccal fűszerezett Well hello koncerttel szórakoztatták a népes közönséget a 3. a-sok. A 3.b osztályosok pedig a Minyonok táncával nyűgözték le a nézőket. Meglepetésként az 1.a osztályos szülők Hófehérke és hét törpe jelenete szórakoztatta a farsangi délután résztvevőit. A szülőkből álló zsűrinek nem volt könnyű dolga, de kiválasztották osztályonként a legötletesebb jelmezeket és jutalmazták a viselőiket.
A felső tagozatosoknak a nyolcadikosok azt a feladatot adták, hogy forgassák vissza egy kicsit az idő kerekét és a szüleik, tanáraik korát idézzék meg a farsangi produkcióikban. Az ötödikesek reggeli tornával indították a napot, majd a mesék világába kalauzoltak el bennünket: a Mézga családdal nyaraltak, Hókuszpókot győzték le a hupikék törpikék. Egy rock-and-roll party-ra és Michael Jackson buliba is bepillantást nyertünk.
A hatodikosok a büki iskola egykori úttörőcsapatának életét mutatták be műsorukban. A tábori discoban pedig bemutatkozott a fiúknak a „Szexi lány", a „Csókkirály" pedig a lányokat vette le a lábáról. Az évfolyam közös záró produkciója a limbó-láz volt.
A hetedikesek egy megtalált időkapszula segítségével forgatták vissza az idő kerekét. Találtak mindenféle érdekes tárgyat is, de megtalálták a pletykáló Juliskát és Mariskát, egy tánciskolát, a katonaéletet. Az évfolyam záró táncából itt sem hiányozhatott a roki és a twist.
Az évfolyamok műsorát zárta, a bált pedig nyitotta a nyolcadikosok hagyományos, nagyon színvonalas angol keringője.
Mindkét rendezvényen sok-sok értékes nyeremény talált gazdára a tombolán, a büfékben pedig a szülők finomságokkal kínálták a táncolásban megfáradt bulizókat. Köszönet mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult diákjaink farsangi mulatságának sikeréhez.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. augusztus 16. csütörtök • Ábrahám
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Délvidéken jártak a hetedikesekA Bői Általános Iskola immáron harmadik alkalommal nyerte el a Határtalanul programban való részvételt, melynek keretében idén májusban a Szelestei Általános Iskolával és a Kemenesmagasi Általános Iskolával közösen a délvidéken jártunk.
Határtalan élmények ErdélybenIskolánk, a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI sikeresen pályázott a „Határtalanul” program keretében egy 5 napos erdélyi kirándulásra.
70 éve alapították a csepregi iskolát (+fotógaléria)A csepregi iskolások gálaműsorral ünnepelték a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fennállásának 70-dik évfordulóját.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online