EGÉSZSÉGÜNKRE!

2016. január 15. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Iskola | Település: Bük
EGÉSZSÉGÜNKRE!

A büki iskola Pedagógiai programjában kiemelt szerepet kap az egészséges életmódra nevelés.

A tanulók számára mind a tanórai, mind pedig a tanórán kívüli foglalkozások keretében több olyan lehetőséget biztosítanak, amelyekkel az egészség fontosságára hívják fel a diákok figyelmét. November 9-13-ig a - Nestlé által támogatott - egészségnevelési hét keretében mindhárom tagozaton változatos programokat szerveztek. A hétfői reggeli tornát követően a répcelaki Pannontej Zrt. munkatársai ismertették meg a diákokat a sajtkészítés rejtelmeivel, és kóstolhatták a finomabbnál-finomabb sajtokat a gyár támogatásával. Az alsósok a fogorvosnál is tettek látogatást, és fogas kérdésekre válaszoltak. Gyümölcsökből szebbnél szebb mandalákat készítettek a legkisebbek, és meg is ették az egészség vonatát, az egészségórát, vagy éppen a pálmafás tengerpartot ábrázoló gyümölcsképeket. Mihályka Tibor, aki az iskolagyümölcs program keretében egész évben ellátja tanulóinkat almával és körtével, most még több finomsággal támogatta a gyerekeket. A felsősök az FNP főzősuliban mézeskalácsot sütöttek, gyümölcssalátát, vidám szendvicseket, vendégváró zöldséges falatkákat készítettek és fogyasztottak. A játékos vetélkedőn a felsős csapatok mérték össze ismereteiket a fűszerekről, gyümölcsökről, zöldségekről. Rímet is faragtak az egészségről. Az alsósok minden nap egy kérdés megválaszolásával és a vitaminvadászattal is bizonyították ismereteiket az egészség fontosságáról. Mozgásban sem volt hiány a héten. A teljes diáksereg részt vett valamilyen szervezett mozgásformában a mindennapi testnevelés órákon kívül is. Gyógyszerész tartott előadást és bemutatót a 3-4. évfolyamosoknak. Megismertette őket a gyógynövényekkel, a belőlük készített teákkal és gyógy-készítményekkel is. A hét programjaira a koronát a méhekről, a mézről, a méz készítéséről és fogyasztásáról tartott interaktív előadások, kóstolók tették fel. Ezekkel a mézkóstolókkal bekapcsolódott az iskola is az Európai Mézes Reggeli Programba. A program révén remélhetőleg egyre több gyerek szereti meg és fogyasztja a mézet a mindennapok során. A szakiskolás csapatok „Főzőcske, de ökosan" főzőversenyén pedig a paleo ételek kaptak hangsúlyos szerepet. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki a rendezvényünket bármi módon támogatta.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. január 20. szombat • Sebestyén
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Új hangtechnika az általános iskolában Korszerűsítették a hangtechnikát a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.
Egészségnevelési témahetek a büki iskolábanNapjaink egyik legalapvetőbb társadalmi problémája az életminőség romlása, valamint az indokolatlan halálozások számának rohamos növekedése.
Pályaorientációs Nap CsepregenCsepregen a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapművészeti Iskola tegnap rendezte meg Pályaorientációs Napját, amelyet a 20172018-as tanév rendjéről szóló rendelet, tanítás nélküli munkanapként jelölt meg.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online