EGÉSZSÉGÜNKRE!

2016. január 15. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Iskola | Település: Bük
EGÉSZSÉGÜNKRE!

A büki iskola Pedagógiai programjában kiemelt szerepet kap az egészséges életmódra nevelés.

A tanulók számára mind a tanórai, mind pedig a tanórán kívüli foglalkozások keretében több olyan lehetőséget biztosítanak, amelyekkel az egészség fontosságára hívják fel a diákok figyelmét. November 9-13-ig a - Nestlé által támogatott - egészségnevelési hét keretében mindhárom tagozaton változatos programokat szerveztek. A hétfői reggeli tornát követően a répcelaki Pannontej Zrt. munkatársai ismertették meg a diákokat a sajtkészítés rejtelmeivel, és kóstolhatták a finomabbnál-finomabb sajtokat a gyár támogatásával. Az alsósok a fogorvosnál is tettek látogatást, és fogas kérdésekre válaszoltak. Gyümölcsökből szebbnél szebb mandalákat készítettek a legkisebbek, és meg is ették az egészség vonatát, az egészségórát, vagy éppen a pálmafás tengerpartot ábrázoló gyümölcsképeket. Mihályka Tibor, aki az iskolagyümölcs program keretében egész évben ellátja tanulóinkat almával és körtével, most még több finomsággal támogatta a gyerekeket. A felsősök az FNP főzősuliban mézeskalácsot sütöttek, gyümölcssalátát, vidám szendvicseket, vendégváró zöldséges falatkákat készítettek és fogyasztottak. A játékos vetélkedőn a felsős csapatok mérték össze ismereteiket a fűszerekről, gyümölcsökről, zöldségekről. Rímet is faragtak az egészségről. Az alsósok minden nap egy kérdés megválaszolásával és a vitaminvadászattal is bizonyították ismereteiket az egészség fontosságáról. Mozgásban sem volt hiány a héten. A teljes diáksereg részt vett valamilyen szervezett mozgásformában a mindennapi testnevelés órákon kívül is. Gyógyszerész tartott előadást és bemutatót a 3-4. évfolyamosoknak. Megismertette őket a gyógynövényekkel, a belőlük készített teákkal és gyógy-készítményekkel is. A hét programjaira a koronát a méhekről, a mézről, a méz készítéséről és fogyasztásáról tartott interaktív előadások, kóstolók tették fel. Ezekkel a mézkóstolókkal bekapcsolódott az iskola is az Európai Mézes Reggeli Programba. A program révén remélhetőleg egyre több gyerek szereti meg és fogyasztja a mézet a mindennapok során. A szakiskolás csapatok „Főzőcske, de ökosan" főzőversenyén pedig a paleo ételek kaptak hangsúlyos szerepet. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki a rendezvényünket bármi módon támogatta.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. október 20. szombat • Vendel
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A napokban befejeződött EFOP-4.1.3-17-2017-00254 számú projekt célja a Sárvári Tankerületi Központ fenntartásában lévő Bői Általános Iskola korszerűsítése. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatása fedezte.
A Szepesség gyöngyszemei A büki iskola hetedikes diákjaiként június 3–6. között kirándulhattunk az EMMI „Határtalanul” programja keretében a Felvidékre.
Délvidéken jártak a hetedikesekA Bői Általános Iskola immáron harmadik alkalommal nyerte el a Határtalanul programban való részvételt, melynek keretében idén májusban a Szelestei Általános Iskolával és a Kemenesmagasi Általános Iskolával közösen a délvidéken jártunk.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online