Csak álom volt a szép diákvilág?

2016. május 30. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Iskola | Település: Bük
Csak álom volt a szép diákvilág?

A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakiskola 20 végzős – 10 pincér és 10 szakács - diákja április végén köszönt el az iskolától, hogy a májusban zajló vizsgák után elinduljon a „nagybetűs Életbe”.

Lezárult egy korszak a végzősök életében, ami nem csak az iskolától, de sok esetben a családi fészektől való elköszönést is jelenti. Új életszakasz veszi kezdetét, ami bizony nem mindig egyenes, göröngyöktől mentes.-hívta fel a ballagók figyelmét Ferkovics Benjámin, aki az alsóbb évesek nevében búcsúzott, és kívánt útravalóul sok sikert. Pócza Csaba igazgató úr meleg szavakkal emlékezett a végzősök gyorsan elmúló három esztendejének eseményeire, a felnőtté válás időszakára, és megköszönte a szülők együttműködő támogatását. A hagyományokhoz hűen az idei ballagási ünnepélyen is jutalmat kaptak azok a diákok, akik tanulmányaik során kiérdemelték azt. Sárai Klaudia pincér tanuló példamutató magatartása és szorgalma, valamint jeles tanulmányi eredménye jutalmaként kapott jutalomkönyvet igazgató úrtól. Nagy Dániel szakács tanuló pedig az eltelt három évben tanúsított közösségi munkájáért érdemelt elismerést. Németh Ármin a végzősök nevében megköszönte tanáraik, szakoktatóik áldozatos munkáját, melynek révén eljutottak a tanulmányokat lezáró megmérettetésig. Köszönetet mondott szüleiknek, nagyszüleiknek a gondoskodásért, a szeretetért, és kérte továbbra is támogató segítségüket. A jókívánságok mellett az igazgató kérte a diákokat a vizsgákon való legjobb tudásuk szerinti helytállásra, amit megfogadva, az akadályokat sikeresen teljesítve, ma már szakmai képesítő bizonyítvánnyal a kezükben keresik boldogulásukat a szorgos, dolgos mindennapokban, emlékezve a költő szavaira:
„Előtted a küzdés, előtted a pálya,
Az erőtlen csügged, az erős megállja,
És tudod: az erő micsoda? - Akarat,
Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat."

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. augusztus 14. kedd • Marcell
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Délvidéken jártak a hetedikesekA Bői Általános Iskola immáron harmadik alkalommal nyerte el a Határtalanul programban való részvételt, melynek keretében idén májusban a Szelestei Általános Iskolával és a Kemenesmagasi Általános Iskolával közösen a délvidéken jártunk.
Határtalan élmények ErdélybenIskolánk, a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI sikeresen pályázott a „Határtalanul” program keretében egy 5 napos erdélyi kirándulásra.
70 éve alapították a csepregi iskolát (+fotógaléria)A csepregi iskolások gálaműsorral ünnepelték a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fennállásának 70-dik évfordulóját.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online