Csak álom volt a szép diákvilág?

2016. május 30. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Iskola | Település: Bük
Csak álom volt a szép diákvilág?

A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakiskola 20 végzős – 10 pincér és 10 szakács - diákja április végén köszönt el az iskolától, hogy a májusban zajló vizsgák után elinduljon a „nagybetűs Életbe”.

Lezárult egy korszak a végzősök életében, ami nem csak az iskolától, de sok esetben a családi fészektől való elköszönést is jelenti. Új életszakasz veszi kezdetét, ami bizony nem mindig egyenes, göröngyöktől mentes.-hívta fel a ballagók figyelmét Ferkovics Benjámin, aki az alsóbb évesek nevében búcsúzott, és kívánt útravalóul sok sikert. Pócza Csaba igazgató úr meleg szavakkal emlékezett a végzősök gyorsan elmúló három esztendejének eseményeire, a felnőtté válás időszakára, és megköszönte a szülők együttműködő támogatását. A hagyományokhoz hűen az idei ballagási ünnepélyen is jutalmat kaptak azok a diákok, akik tanulmányaik során kiérdemelték azt. Sárai Klaudia pincér tanuló példamutató magatartása és szorgalma, valamint jeles tanulmányi eredménye jutalmaként kapott jutalomkönyvet igazgató úrtól. Nagy Dániel szakács tanuló pedig az eltelt három évben tanúsított közösségi munkájáért érdemelt elismerést. Németh Ármin a végzősök nevében megköszönte tanáraik, szakoktatóik áldozatos munkáját, melynek révén eljutottak a tanulmányokat lezáró megmérettetésig. Köszönetet mondott szüleiknek, nagyszüleiknek a gondoskodásért, a szeretetért, és kérte továbbra is támogató segítségüket. A jókívánságok mellett az igazgató kérte a diákokat a vizsgákon való legjobb tudásuk szerinti helytállásra, amit megfogadva, az akadályokat sikeresen teljesítve, ma már szakmai képesítő bizonyítvánnyal a kezükben keresik boldogulásukat a szorgos, dolgos mindennapokban, emlékezve a költő szavaira:
„Előtted a küzdés, előtted a pálya,
Az erőtlen csügged, az erős megállja,
És tudod: az erő micsoda? - Akarat,
Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat."

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. június 18. kedd • Levente
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ballagás a csepregi iskolában (fotógaléria)
Barangolás a Felvidéken  Határtalanul barangolni, határainkon kívül a Himnuszt méltósággal elszavalni, nemzeti színű szalagot kötni egy igaz ember méltó sírhelyén, a Csitári hegyek alatt énekelni, s koszorút hagyni Kodály emlékére…lélekemelő pillanatok, melyek mély nyomot hagyva formálják az embert.
Napelemekkel fejlesztették a tornatermetHajrá Csepreg - közös felkiáltással zárult az április 3-án megtartott átadóünnepség, diákok, tanárok, vezetők örültek együtt az újabb fejlesztési mérföldkőnek. Sokak elkötelezett munkájával, jó együttműködésével az általános iskola tornaterem energetikai korszerűsítésének második ütemét zárták le a vasi kisvárosban.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online