Büki kutatók estéje

2018. november 12. | Szerző: Bse
Témakör: Iskola | Település: Bük

Vas megyében már több éves hagyomány, hogy szeptember utolsó péntek estéjén-éjszakáján kutatók nyitják meg az intézmények kapuit, hogy az érdeklődőknek bemutassák érdekesebbnél érdekesebb kísérleteken, előadásokon keresztül a természettudományi ismereteket.

A mi iskolánkban - Horváth István matematika-fizika szakos tanár kezdeményezésére, a természettudományi munkaközösség támogatásával - az idei évben hagyományteremtő szándékkal rendeztek büki kutatók bemutatókat az iskola tanulóit, szüleit és érdeklődőket várva. A meghirdetett program érdekesnek ígérkezett, így sokan kíváncsiak voltak a rendezvényre. Gyerekek és felnőttek hallgatták érdeklődve dr. Gyurácz József professzor előadását arról, hogy Hogyan beszélhetnek az állatok? Majd állathangok felismerő versenyen tették próbára magukat a gyerekek. Az előadást követően kiállítások nyújtottak ismereteket. Az aulában híres kutatók képeit, munkásságát mutatták be a tablók. A könyvtárban Rubik termékekkel ismerkedhettek a résztvevők, és felsős diákok által készített lego alkotások ejtették ámulatba az érdeklődőket. Horváth István, iskolánk tanára érdekes fizika kísérletekkel igyekezett közelebb hozni a fizikát a gyerekekhez. Bemutatta többek között, hogy a papír mindent elbír, még István bácsit is, megismerhették a gyerekek a perdület és a lendület fogalmát, hogyan lehet szívószállal a levegőben tartani a pingpong labdát. A kísérletek bemutatása után a gyerekek birtokba vették a kísérleti tárgyakat és kipróbálták azokat. Élmény volt a gyerekeknek a fizika! A harmadik előadást Szeles Attila mutatta be, akik a csillagászati megfigyelési eszközökről beszélt a népes hallgatóságnak. Az előadást követő vetélkedőn a gyerekek nagyon ügyesek voltak. Az est zárásaként előkerült a távcső, mellyel a tiszta időben megfigyelték a gyerekek a csillagokat is.
A büki kutatók estéje nagyon sikeres rendezvény volt, bízunk benne, hogy a résztvevő gyerekek fizika órán is tudják kamatoztatni az ott szerzett ismereteket.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. november 15. péntek • Albert, Lipót
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Természetvédelmi nap az általános iskolábanTöbbszöri halasztás után június 12-én végre sikerült megtartani hagyományos természetvédelmi napunkat.
„Múlnak a gyermekévek, nincs visszaút….”50 éves Általános Iskolai osztálytalákozóra gyűltünk össze a Sopronhorpácsi iskolába.
Elkezdődött a VAKÁCIÓMár-már hagyománynak számít, hogy a vakáció első napján a képviselő-testület kirándulásra hívja a nemesládonyi gyermekeket és szüleiket, gyermeknap alkalmából.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online